Download menu

šponování rozvodového řetezu??

• venca.kocik
  • Avatar uživatele venca.kocik Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
14 roků 2 měsíců zpět #15018 od venca.kocik
šponování rozvodového řetezu?? vytvořil uživatel venca.kocik
Chci se zeptat jak se šponuje rozvodák u RE jestli je automatický nebo se musí dotahovat manualne a jak by se to tedy dělalo??

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 2 měsíců zpět - 14 roků 2 měsíců zpět #15021 od backmen
Odpověděl backmen pro téma šponování rozvodového řetezu??
TADY je pod číslem 6 napínák rozvoďáku.Uvnitř je pružina která tlačí na vodítko,které napíná rozvodový řetěz.
Pokud se k němu někdy dostaneš tak podle místních zdrojů jednoduše zjistiš v jakém stavu rozvoďák je.
Napočítej 21 spojovacích čepů a změř tuto rozteč.Pokud naměříš MÉNĚ JAK 139mm(tuším)tak je zatím vše o.k.
Těch 139 si nejsem jiste ale pokud uděláš několikrát klik do políčka hledat tak to najdeš.
Poslední změna: 14 roků 2 měsíců zpět uživatelem backmen. Důvod: vložení obrázku

• venca.kocik
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
14 roků 2 měsíců zpět #15025 od venca.kocik
Odpověděl venca.kocik pro téma šponování rozvodového řetezu??
tak jestli jsem pochopil dobře backmen tak se tedy špouje sám?? Ja sem vědel že je to těleso na válci je šponovák ale nevěděl jsem jak fuguje jestli se to dělá manualně nebo automaticky.

Více
14 roků 2 měsíců zpět #15026 od backmen
Odpověděl backmen pro téma šponování rozvodového řetezu??
ÍGEN

Více
14 roků 2 měsíců zpět #15029 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma šponování rozvodového řetezu??
Ten šponovák je automatickej, už je to tady taky někde popsaný, já jen pro sichr doplním, nezapomenout ho při montáži "předepnout" (zasunout dovnitř), dotáhnout na válec a pak to předepnutí uvolnit. Když si budeš počítat otáčky toho předepínacího šroubu, tak poznáš, jak na tom ten řetěz je, jestli už ten šponovák není vyjetej na doraz. U SE má ten šponovák celkový rozsah šest a půl otáčky.
To měření přes články je popsaný v manuálu, ale jak to měřit na motorce mi jasný není, ten řetěz asi musí ven, nebo mít nějaký měřidlo na délku oblouku :laugh:

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• venca.kocik
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
14 roků 2 měsíců zpět #15047 od venca.kocik
Odpověděl venca.kocik pro téma šponování rozvodového řetezu??
Tak jak to vypadá tak já se do toho hrabat nebudu mám to na motorce kterou jsem nedávno koupil a myslel jsem nějakou preventivní údržbu

Více
14 roků 2 měsíců zpět #15050 od Heki
Odpověděl Heki pro téma šponování rozvodového řetezu??
Ten řetěz, když je vytahaný, tak se ozve sám. Dokud to nezačne řehtat tak je vše ok. Pak až se to ozve, tak je na čase to vyměnit - ale netřeba se toho bát. Jezdí to ještě dlouho než to přeskočí a dojde k neštěstí.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
13 roků 10 měsíců zpět #15970 od Mirdaa7
Odpověděl Mirdaa7 pro téma šponování rozvodového řetezu??
čus, potřeboval bych poradit: Sundaval jsem startér, a aby šel vytáhnout, musel jsem vyndat šponovák rozvoďáku, což jsem ale nevěděl, a když jsem ten šponovák chtěl dát zpátky, tak jsem ho tam nemoh za boha dostat, a nenapadlo mě nic jinýho, než tam dát kvalt a cukat s motorkou, což byla nejspíš píčovina. Dá se tohle ještě spravit? A nebo se mi potkají ventily, :(

Více
13 roků 10 měsíců zpět #15972 od Heki
Odpověděl Heki pro téma šponování rozvodového řetezu??
Jak jsem Ti psal už do mailu: Je třeba zjistit jestli nepřeskočil řetízek - zkontrolovat časování rozvodů.

Napínák má krom tlačné pružiny i aretaci aby nešel zpět - takže když ho vytáhneš z motoru, pružina ho vytlačí do nadoraz roztažené polohy, ale už ho nezatlačíš bez povolení aretace zpátky.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

• livfc1314
  • Návštěvník
  • Návštěvník
13 roků 10 měsíců zpět #15981 od livfc1314
Odpověděl livfc1314 pro téma šponování rozvodového řetezu??
What kind of dress do you like mother's style? Is simple, elegant, still grace the atmosphere? Tiffany and co outlet 2011 prepared for mothers on the occasion of mother's day jewelry, from three distinctive series of Tiffany jewelry outlet , elegant vintage Tiffany co outlet Twist series, bright magnificent Tiffany outlet Circle t and renders the beauty of nature: Tiffany Garden series, just for like different styles of mothers, which one would you most want to put it in to the mother of Tiffany & co outlet blue gift box does.

Více
12 roků 10 měsíců zpět #17421 od honz
Odpověděl honz pro téma šponování rozvodového řetezu??
Chystám se teď vyndat šponovák řetězu, teče mi pod ním těsnění. Jak to tak čtu, prvně musím povolit tu matku špojováku, spočítat si otáčky a pak teprve povolit oba dva imbusy? Doufám že ho dostanu pak zpět, z toho mám trochu strach

Ráfky, dráty, niple, výplety... :ohmy:
http://www.hprwheels.cz/

Vygenerováno za 0.278 sekund