Download menu

Kontrolka mazaní bude to fakčit?

• venca.kocik
  • Avatar uživatele venca.kocik Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
14 roků 3 měsíců zpět #14882 od venca.kocik
Kontrolka mazaní bude to fakčit? vytvořil uživatel venca.kocik
Napadlo mě udělat na mí RE udělat kontrolku mazaní. Jelikož mi vadí to že nevím jestli maže nebo nemaže a pro pocit jistoty. Mam to zatím jen promyšleno to tak že by sem vzal čidlo z auta a přidělal na šroub holendru ol. chladiče pak by sem protáhl drátek a připojil kontrolku. Ale co mě trápí to jestli v tom chladiči je nějaký tlak aby mi fungovalo čidlo. Tak se ptám jestli už někdo z vás už dělal kontrolku??? Nebo vaše rady nápady? A taky jestli do toho chladiče jde nějaký ten tlak aby čidlo rozeplo ???

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14885 od Popy
Odpověděl Popy pro téma Kontrolka mazaní bude to fakčit?
Ahoj, dobře si projdi téma, už se to tu probíralo.
Kontrolka, resp. čidlo mazání se přidělává na pravé víko u olejoznaku, místo toho šroubu.
Je tu někde i nákres dílů potřebných k výrobě.
Popy

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14888 od A.Jah
Odpověděl A.Jah pro téma Kontrolka mazaní bude to fakčit?
jj neco takeho tu je,to tam nekdo psal ze tam ma cidlo z feliny ne?ze ma podobnej tlak?

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14889 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Kontrolka mazaní bude to fakčit?
Nejde o podobný tlak,ale buď-když je kontrolka mazání-při jakém minim.tlaku sepne čidlo,aby se kontrolka rozsvítila. Některé mohou být nastaveny na 0,8Atm,některé jinak. Ale tlak na volnoběh 1 a více je v toleranci. Pod 1-hrozí zadření(velké vůle,únik oil,málo oil,čerpadlo nefunguje).
Pokud budeš mít budík-tak doporučuju jemnější ciferník,aby bylo vidět,kdy to klesá a stoupá jemněji.
Kontrolka je určo praktičtější-více na očích a méně materiálu. ;)

Více
14 roků 3 měsíců zpět - 14 roků 3 měsíců zpět #14890 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Kontrolka mazaní bude to fakčit?
Další užitečné info najdeš určitě na dr-big.cz

Já o tom neuvažuji, ještě abych si dělal hlavu z toho, že mi to podle nějakýho pochybnýho budíku nemaže. S teploměrem oleje to vidím podobně :laugh:

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Poslední změna: 14 roků 3 měsíců zpět uživatelem Piwča.

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14894 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Kontrolka mazaní bude to fakčit?
Ještě jsem nezažil, že by na DR nebo podobném jednobuchu odešlo zubové čerpadlo oleje. Ta věc je z principu tak jednoduchá, že se ani nemá co pokazit. Jediný problém je, když už si DR trochu toho oleje pápne a majitel je lajdák, který zapomíná dolít. S budíkem to vidím tak jak Pivča - pochybný budík s čidlem nastaveným na dvojnásobný tlak oleje poznáš stejně houby.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14895 od Piwča
No Heki, nechci tě ranit kámo, ale třeba právě na BIGařích jsem viděl foto s docela hustě vykurveným čerpadlem, ale jinak souhlas.

A hlavně chlapci a vagíny, držte se správné terminologie, pokud píšete o tlaku, tak tam přičtěte tu jednu atmosféru, jinak píšete o přetlaku, je to taková docela podstatná drobnost, která se ale může vymstít, páč "tlakoměrů" je habakuk.

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14903 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Kontrolka mazaní bude to fakčit?
Nesmíš tu terminologii tak prožívat. Pravopis je něco jiného-to sejří i moje oči. :angry:
Ale zase na druhou stranu-ten kdo si tam ten budík nebo kontrolku před sebe přidá,tak bude mít,jak píšeš o starost víc.
Já osobně sleduju tachometr,abych nejel moc rychle(obec,rychlostní silnice,dojezd na nádrž) a ještě tam mít budík na tlak(přetlak),tak čumim porád na "přístrojovku" a ne před sebe. :ohmy:
Ale zase jako myšlenka na zlepšení funkce to nejni špatný. ;) Proč zatracovat novátorství a zlepšování? ;)

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14905 od Piwča
Martin napsal:

Ale zase jako myšlenka na zlepšení funkce to nejni špatný. ;) Proč zatracovat novátorství a zlepšování? ;)

Já nic nezatracuju, Láďa to na SE má, kde a jak víš, a na 99% jsem to viděl i na starším drakoušovi, že k tomu nikdo z lidí co to má, tady nic nepísne, je věc jiná. Napsal jsem sem svoje k tomu a rejpnul, až nejpnu budu mrtvej, a to už se asi taky ví :)

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14909 od A.Jah
Odpověděl A.Jah pro téma Kontrolka mazaní bude to fakčit?
hh tak ja si taky rejpnu, :D do tech terminologii-atmosfery uz nefrcej :Ddneska mame tlak v barech a pascalech :D(to sem se naucil pred 4 tydny na bagrackym kurzu :D rikali ze estli pouziju vyraz atmosfera narvou mi nohy do zadku a vyrazej woknem :D )
ja sem se chtel optat majitelu RS a RSE,tyto modely maji ukazatel stavu paliva???To sou 2 docela dost dulezity vecy ktery bych na motce chtel mit-ukazatel paliva a pak neco na to mazani.To je sila i stara skodovka kilarna mela kontrolku mazani a ty soudruzi japansky to tam nedaj?

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14915 od Piwča
A.Jah napsal:

To je sila i stara skodovka kilarna mela kontrolku mazani a ty soudruzi japansky to tam nedaj?

Přesně o tom to je. Když někdo (obvykle v rámci RVHP) něco vyrobí a ví, že to je na h.vno a každou chvíli se to může p.srat, tak musí furt měřit a tomu podobně. Ale japonec má k tomu jinej přístup, korunu všemu nasadí rusák, kterej vydlabe ingot, posadí to na kola a oleji říká máslo.

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14919 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Kontrolka mazaní bude to fakčit?
Pivča: Tak to pardon :) Já tu fotku neviděl, ale snad ji na Bigařích ještě najdu. Je třeba si neustále rozšiřovat obzory. Obecně ale platí (to jsou slova kamaráda servisáka), že když je na jednoválcovém vzduchem chlazeném enduru po smrti čerpadlo, tak už je ten motor třikrát mrtvý předtím...

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14928 od Piwča

• venca.kocik
  • Avatar uživatele venca.kocik Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
14 roků 3 měsíců zpět #14933 od venca.kocik
Odpověděl venca.kocik pro téma Kontrolka mazaní bude to fakčit?
Tak nápady tady jsou ale já by sem to chtěl dat na chladič jelikož mi to přijde jednoduší nes na ten šroub u kontrolního okýnka mám zjištěno ze čidlo z feliny rozepíná v 0,3 Mpa tak mě zajímá jestli v tom chladiči je nějaký ten tlak??? A samořejmě by sem dal kontrolku nějakou diodu než budík ten hlavně nemám a dioda stoji pár korun a je to jenoduší.

Vygenerováno za 0.494 sekund