Download menu

hluk motoru

Více
14 roků 11 měsíců zpět #13135 od milda
hluk motoru vytvořil uživatel milda
Ahoj motorkáři.Mám dr650rs 1990 najeto 28tis.osobně dovezeno.Mám problém s hlučností motoru na levé straně co je vyvažovák.Už jsem rozebíral nebylo co napínat vše o.k.,poté jsem stejně navštívil servis a po týdnu jsem se dozvěděl...super koupě, vše je v motoru o.k. a mám jezdit.Měl jsem 8.motorek také xt600 rok 89. ale takovýhle brus jsem neslyšel.není někdo od Plzně a okolí s DR na poslech porovnat to? Dík za ochotu.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
14 roků 11 měsíců zpět #13136 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma hluk motoru
Z Plzně nejsem ale zas tak daleko to nemám. Což pro začátek alespoň nahrát video nebo zvuk, abychom mohli trošku poslechnout, jakej že to má záhadnej zvuk.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #13137 od milda
Odpověděl milda pro téma hluk motoru
Zvukový záznam zajistím.

Více
14 roků 11 měsíců zpět - 14 roků 11 měsíců zpět #13140 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma hluk motoru
Jestli se dobře pamatuji, tak Admin tady psal, jak se mu rozlámal ten otočnej váleček na čepu článku vyvažovacího řetízku. Chce i ten řetízek pořádně prohlédnout. Nemůžu to najít, třeba to sem písne sám.

Možná slyšíš, že je všechno v pořádku, to je prostě psycho, to mám(e) taky za sebou :)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Poslední změna: 14 roků 11 měsíců zpět uživatelem Piwča.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #13144 od milda
ten článek už jsem také čet a vrtá mi to hlavou, ale mně nic neškube a moto jede jako ďas.Ještě mám poznatek ze zimy kdy jsem jí nastartoval a chvíli asi půl minuty běžela normál a pak se pomalu začlo zase ozývat tření.čím je motor teplejší tím je to větší.Taky už jsem přemýšlel o tom, že předchozí majitel třeba někdy zapoměl dolít olej a tře se ten rozvod, ale ten zvuk je spíš dole nalevo na víku tak jsem to zavrhnul.Asi opravdu bude nejlepší to s nějakým jiným DRkem porovnat.Ono i s těma opravářema je to občas na levačku a člověk neví jestli to co říkají opravdu dělali...osobní zkušenost před 3.roky.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #13146 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma hluk motoru
Jak to chodí i ve značkových servisech, si vůbec nedělám iluze, o několika nepěkných zajímavých zkušenostech vím :laugh: :dry:

Poslechni si DRko se stejným motorem, a bude po problému. Z nějakýho videa bude asi stejně prdlajs poznat ;)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
14 roků 11 měsíců zpět #13147 od milda
Snad někoho seženu kdo má stejný motor :)

Více
14 roků 11 měsíců zpět #13148 od Popy
Odpověděl Popy pro téma hluk motoru
Ahoj, mám DR 650 RSE, rv.: 1993, najeto 50.000 km, v loni nový píst wiseco, nové lágry, samozřejmě sada těsnění, olej atd..., Brzda: tryska, jehla, ze 45 na 51 PS, vše v pohodě, jede jak prase, ale rachtá normál, jak každé DR, možná trochu víc..., měl jsem Husaberg, Husku atd..., vše vodníky, teď DRaka , vzduch-olej, kovadlina, ale jsem fakt spokojen, hlavně s lidmi co mají tento "druh motorky"..., Jsem ve čtvrtek a v pátek v Pzni, dělám strojní průkaz na UNC 060, pokud si chceš poslechnout to moje strašidlo, budu stát v Říkanského ulici, u Klatovské.., Popy

Více
14 roků 11 měsíců zpět #13152 od D.U.R.O.
Odpověděl D.U.R.O. pro téma hluk motoru
Cau, popisal si to uplne presne, podobny problem mam aj ja. Rachotilo to este pred vymenou rozvodovej retaze a retaze vyvazovaku. Myslel som si, ze po vymene to bude "sepot kvetin", ale na moje sklamanie motor siel asi 3 minuty ticho a potom nastal znova rachot, sice nie az taky ako pred vymenou, ale rozhodne ma to s... Este ma napadlo vymenit lozisko v napinaku vyvazovacej retaze, ale to tiez asi nebude problem. Asi to tak musi byt, treba si len namontovat ladak a poriadne pridat plyn :)

Více
14 roků 11 měsíců zpět #13154 od Heki
Odpověděl Heki pro téma hluk motoru
Ty vzducháče vydávají všechny různé záhadné zvuky. Mi od vyvažováku taky jde slyšet ševel, ale napnutý je dobře, tak to neřeším. Jede to jak šlak, tak co řešit. Kup si špunty do uší a kašli na to.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
14 roků 11 měsíců zpět #13155 od milda
Díky Popy určitě tvé nabídky využiju jen mi napiš v kolik hodin se sejdem.Ve čtvrtek jsem v Praze a vrátím se kolem 17.hod,ale v pátek budu celý den v Plzni(doufám) tak bych si ten tvůj stroj poslech.Jinak můžu přijet kamkoli.A dnes jsem nahrál na telefon zvuk ale nejde mi to spustit přez počítač tak snad zítra.Každopádně jsem to dnes ráno našláp a co je zajímavý tak po nastartování na bočním stojánku nahnutá o.k. pak jsem ji narovnal zvuk byl tam,pak jsem ji zase položil na stojánek a jak se přelije olej na levo je klid,jak se narovná už brousí... mrcha.Uvidíme jak ta tvá,jinak dělám zase rozborku a vyměním řetěz at je jaký chce.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #13159 od Popy
Odpověděl Popy pro téma hluk motoru
V plzni dělám "strojní průkaz" na UNC, budu tam v pátek celý den, kolem 14,30 mi končí výukový den. Tak by to šlo. Zítra tj. ve čtvrtek se omluvím.. Budu v Římanského ulici 805/3 myslím. Je tam BEZPO- školící středisko. Není problém, napiš SMS, 608231747. (Popy) Můžeme sjet někam na pumpu, poslechnem to, dáme kávu, blábol. Pic

Více
14 roků 11 měsíců zpět #13161 od Martin
Odpověděl Martin pro téma hluk motoru
Mám dotaz-máš v motoru dost oleje? Předpokládám,že určo jo, jen jsem zvědav. :cheer:

Více
14 roků 11 měsíců zpět #13171 od Rimmerak
Odpověděl Rimmerak pro téma hluk motoru
Možná randálu pomůže hustší olej. Já když sem měnil olej, přišel mi chybou prodejce jinej. Jezdil sem na 10W40 a přišel mi po netu jinej, 15W50. Už se mi nechtělo se s tím posílat zpátky, tak mi jen poslali rozdíl peněz a dal jsem ho tam s tím, že ho vyměním dřív. Motorka docela dost ztichla a viskozita splňuje tabulku použítí oleje která je v manuálu. Takže škodit by neměl.
Taky docela dost pozoruju, že se zvuk motorky docela rozpoznatelně mění s tankováním u různých benzínek. Po vesnických benzínkách motor podle mě víc vibruje.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #13180 od backmen
Odpověděl backmen pro téma hluk motoru
Hele Mildo pokud si měl oddělaný víko a napínal vyvažovák,tak sis mohl všimnout že vyvažovák má takové plechové vodítko a prostě o něj trochu třeno a to je ten šuchot co pořád slyšíš.Mě je to taky slyšet když jedu třeba na trojku na 3 tisíce ot.,nepodřadím a přidám prudce plyn.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #13190 od milda
Díky za informace.Ten olej prubnu,ona ta specifikace je možná pro vzducháč i lepší když třeba jezdím ve městě a furt stojím nebo po lese.....ta poznámka s tím plechem...důvod k zamyšlení něco na tom je.
K hladině oleje, přátelé vždyt já nic jiného nedělám než ji kontroluju.Před každou jízdou.Tak mě ty články o oleji postrašily, ale je to dobře,je třeba být pečlivý.

Vygenerováno za 0.510 sekund