Download menu

DR 650SE -Nedrží volnoběh

• Giovany1971
  • Avatar uživatele Giovany1971 Autor tématu
  • Novota
  • Novota
  • Motorka osvobozuje!!!
Více
15 roků 1 měsíc zpět #12760 od Giovany1971
DR 650SE -Nedrží volnoběh vytvořil uživatel Giovany1971
Ahojte, mám technický dotaz,.....
Mam výše jmen,, moto, najeto od nova 3565mil...asi necel. 6000km.

Km jsou stopro origo rv 2005,, koupena na FL-USA od známého mé dcery.

Již loni se mi začalo občas stávat že mi na křižovatce zdechl motor,,nedrží volnoběh:? :( ,,Za studena i když po chvilce vypnu sytič drží ..ale čím déle motor běží a zahřívá se tak pozoruji nepravidelný chod a snížování otáček až to zdechne!!

Při opětovném startování to střelí do výfuku ,,ale chytne.

Řešením neni nastavení volnoběhu štelovacím šroubem páč bych to musel dát do výsokých otáček aby to nezdechlo,to neni řešení, může mi někdo poradit?
Podotýkám ventily seřízeny, filtr je nový.

Dotaz ČISL.2...

Ve filtr-boxu je optická kontrola ///olejoznak /// kolik tam má být oleje??

Děkuji,, a ještě jednou se omlouvám,, třeba pro někoho z vás za hloupé dotazy,, ale je to poměrně nová moto nemá nic najeto a nechci to z.....t neodborným zásahem Diiik.

Sono sempre moderato critico

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12766 od Martin
Odpověděl Martin pro téma DR 650SE -Nedrží volnoběh
Pokud jsi myslel olejoznak na bloku motoru,tak by tam mělo být mezi ryskama. Já jezdím nad horní rysku-zvlášť když jedu dál. V airboxu není žádný olejoznak.
Mně se jednou stalo po demontáži karbecu a hadice sání,že vypadla taková mřížka mezi airboxem a hadicí a taky to zlobilo.
Vyzkoušej staré svíčky(pokud jsi je měnil).
Mrkni,zda není někde přicpaný přívod benzinu,ať v přívodu nebo přímo v karburátoru.
Nejsou to hloupé otázky,ale špatně se na ně odpovídá po netu,bez zkoušení a "laborování". ;)

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12767 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma DR 650SE -Nedrží volnoběh
Ty zaručené km nebo míle teda radši vynechám ... ani to s tím nesouvisí.

Stává se mi, při podřazování, spíš dořazování právě před křižovatkou v malé rychlosti, bez meziplynu, že motor prostě zdechne. Je to nepříjemné, dávam z trojky dvojku nebo z dvojky jedničku, pustím spojku a naloženej ve dvou v náklonu jsem šel už párkrát málem na držku. Je to bohužel normální, dělaj to i stříkačky např. XT 660. Jestli ti to chcípne na místě, když stojíš, tak máš asi blbě seštelovanej karbec. Proč ti to střelí do výfuku při startování, může mít i nějakou další příčinu, ale myslím ,že spíš jsi v té situaci kapku nervózní a kroutíš plynem při startování, aby to chytlo, kdo by nebyl :)

Dotaz ČISL.2...

Ve filtr-boxu je optická kontrola ///olejoznak /// kolik tam má být oleje??

Je i není, každopádě by se tam žádné větší množství oleje hromadit nemělo. Do fitr-boxu je zavedené odvzdušnění motorové skříně. Na spodní části airboxu je vývod, na kterém je nasazený kousek průhledné hadičky, která je zaslepená. Je to takovej výpušťák na bordel. Jestli se ti tam nějak brutálně hromadí olej, co ti pak chybí v motoru, tak máš něco v prdeli.

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
15 roků 1 měsíc zpět #12771 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma DR 650SE -Nedrží volnoběh
Já bych ještě zkusil ladit bohatost směsi na spodku karbce - co další úpravy na motorce nejsou? Myslím otevřenější výfuk nebo sání atd...? Svíčky by taky mohly zazlobit, střílení podle mě značí chudou směs, tak eventuelně i zkontrolovat, jestli nejsou zanesené trisky - to když budeš dělat, rovnou celý karbec pročisti a profoukni.

• Giovany1971
  • Novota
  • Novota
  • Motorka osvobozuje!!!
Více
15 roků 1 měsíc zpět #12772 od Giovany1971
Odpověděl Giovany1971 pro téma DR 650SE -Nedrží volnoběh
PajaDR650 napsal:

Já bych ještě zkusil ladit bohatost směsi na spodku karbce - co další úpravy na motorce nejsou? Myslím otevřenější výfuk nebo sání atd...? Svíčky by taky mohly zazlobit, střílení podle mě značí chudou směs, tak eventuelně i zkontrolovat, jestli nejsou zanesené trisky - to když budeš dělat, rovnou celý karbec pročisti a profoukni.

Chlapi tak děkuji za rady.Ty km jsou fakt origo, on jsi ji koupil novou na vikendy,pak na ni jednou spadl a už nato víc nesed!
Mě to pak přiložil do kontejneru jeho známý který posílal do ČR auto.
Moto je v origo stavu,žádné ůpravy a ještě nic nani nebylo rozdělávané vše původní.KM mi určitě nestočil je to rodina tak nevím co by z toho měl :ohmy:

Jinak to zaslepení filtrboxu ,,tam je taková pruhledná ucpávka,avšak její význam mi unikal :( ,, Ale již vím :)

Jen že to tam v okoli bylo trochu mastné od oleje,i filtr se mi zdál jako trochu napuštěný olejem,tak jsem si myslel že tam musí byt trochu oleje kvůli zachytávaní prachu,, však to by nebylo nic nového,,, jinak filtr jsem vypral je jak nový.

Jinak pročistím karbec,podívam se na tu trysku bohatosti,,a tak jsem si říkal že tam přidám palivový filtr .

Jinak napísi jak to bude fungovat.

Mám ještě prosbičku,,, Je mi jasné že olej musí být na bočním olejoznaku mezi ryskami,, Dotaz ,,to platí při nastartovaném motoru,nebo při vyplem?

Měníl jsem ted olej dal jsem tam 2,3 ltr po nastartovaní se vytratil z olejoznaku?

Tak teda je čerpadlem tlačemn po motoru,takže jej neni na olejoznaku vidět asi normál stav?

PS Doufam že se letos dostanu na nějaký první sraz a o takových věcech seš dá lepe kecat u pivka. :)

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12773 od Rimmerak
Odpověděl Rimmerak pro téma DR 650SE -Nedrží volnoběh
Ahoj. Olej v olejoznaku na boku motoru se měří při vypnutém motoru ve vodorovné poloze motorky - tj. nikoliv na bočním stojánku. Po nastartování olej zmizí až pod spodní rysku. Tak to má být.
Vzduchový filtr má být mastný, jestli jsi ho vypral a nenamazal, tak to udělej. Buď vymáchat v motorovým oleji a vyždímat, nebo, a to je lepší, kup sprej na vzduchové filtry. Je to taková modrá lepivá srágora kolem 200kč za 400ml sprej.
Jinak když je to takhle nový, tak se na šroubky štelování bohatosti nedostaneš, protože jsou zalitý epoxidem. Musí se opatrně odvrtat, ale to musíš vyndat karburátor.

• Giovany1971
  • Novota
  • Novota
  • Motorka osvobozuje!!!
Více
15 roků 1 měsíc zpět #12782 od Giovany1971
Rimmerak napsal:

Ahoj. Olej v olejoznaku na boku motoru se měří při vypnutém motoru ve vodorovné poloze motorky - tj. nikoliv na bočním stojánku. Po nastartování olej zmizí až pod spodní rysku. Tak to má být.
Vzduchový filtr má být mastný, jestli jsi ho vypral a nenamazal, tak to udělej. Buď vymáchat v motorovým oleji a vyždímat, nebo, a to je lepší, kup sprej na vzduchové filtry. Je to taková modrá lepivá srágora kolem 200kč za 400ml sprej.
Jinak když je to takhle nový, tak se na šroubky štelování bohatosti nedostaneš, protože jsou zalitý epoxidem. Musí se opatrně odvrtat, ale to musíš vyndat karburátor.

Ahoj tak jsem to dnes rozdělal a ve vnitř je to jakonové žadné smetí jsem nevnašel ale i tak jsem to profoukal a nasadil jsem filtr paliva jinak ,ten šroub bohatosti nevidím??

• Giovany1971
  • Novota
  • Novota
  • Motorka osvobozuje!!!
Více
15 roků 1 měsíc zpět #12784 od Giovany1971
Giovany1971 napsal:

Rimmerak napsal:

Ahoj tak jsem to dnes rozdělal a ve vnitř je to jakonové žadné smetí jsem nevnašel ale i tak jsem to profoukal a nasadil jsem filtr paliva jinak ,ten šroub bohatosti nevidím??

Jkmile zjistím jaksem vložím foto,tak to udělám,,zatím se mějte :)

Více
15 roků 1 měsíc zpět - 15 roků 1 měsíc zpět #12786 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma DR 650SE -Nedrží volnoběh
Ten šroubek na bohatost při volnoběhu je pozice 5

a jestli máš ještě takovou pannu, tak to máš asi zaslepený, jak píše Rimmerák

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Poslední změna: 15 roků 1 měsíc zpět uživatelem Piwča.

• Giovany1971
  • Novota
  • Novota
  • Motorka osvobozuje!!!
Více
15 roků 1 měsíc zpět - 15 roků 1 měsíc zpět #12799 od Giovany1971
Piwča napsal:

Ten šroubek na bohatost při volnoběhu je pozice 5

a jestli máš ještě takovou pannu, tak to máš asi zaslepený, jak píše Rimmerák

Asi ano je tam taková bronzová ucpávka s malou dírkou?
Ale po profouknutí už to funguje jako předtím,karbec byl naprosto čistý takže nějaká nečistota byla zřejmě v trysce.

Jinak už jsem tam nainstaloval filtr.

A dik za ochotu. :)

Poslední změna: 15 roků 1 měsíc zpět uživatelem Giovany1971.

Vygenerováno za 0.268 sekund