Download menu

Støílí

• Heki
  • Avatar uživatele Heki Autor tématu
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
16 roků 5 měsíců zpět #10315 od Heki
Støílí vytvořil uživatel Heki
Zdravím. Mám sice DR 600, ale princip bude podobný jak u DR 650. Když jedu se zavøeným plynem a brzdím motorem, tak motor støílí (víc než by dle mého názoru měl). Mám tam laďák, což je pøíčina, ale většině lidí, co mají na jednobuchu laďák, to takhle nestøílí. Vypadá to na chudou směs (mám sériový karbec, sériové trysky i sériové nastavení a origo vzduchový filtr i airbox). Snažil jsem se to obohatit na šroubku bohatosti (pøidal jsem pùl otáčky), ale nezlepšilo se to (málo?)

Proto se ptám - zejmána Vás, co tam máte taky laďák - støílí Vám to taky? Co jste s tím udělali, aby to nestøílelo? Tryskovali jste karburátor jinýma tryskama?

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #10316 od pigi
Odpověděl pigi pro téma Støílí
Mám laďák a støílí mi to stejně jako když jsem měl origo. Jeden válec støílí a s tím se asi nedá moc dělat

• Heki
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
16 roků 5 měsíců zpět #10317 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Støílí
No, když se mrknu na jakékoliv video ze závodù supermoto nebo ze čtyøtaktního endura, tak žádné práskání neslyším a to mají laďáky skoro všichni. Na motorkarich všichni radí, že je to chudé. Jak to ale obohatit? Navíc si myslím, že v záběru to jede dobøe. A pøidávám pomalu nebo tomu dám hned plný, tak motor táhne bez propadù a bez zakoktání. Do jaké míry má vliv ten šroubek bohatosti? Má vliv poloha jehly, když je zavøený plyn? A hlavní tryska? Já fakt nevím. Když to pøi podøazení jednou støelí, tak bych to neøešil, ale když jedu z kopce a brzdím motorem, tak to støelí tøeba patnactkrat a to je si myslím už dost a motoru se to taky asi moc nelíbí.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #10318 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Støílí
.. Ale støílej ostrý jednovály, někdy i za deního světla jsou vidět plameny, na videu to moc vidět není ;)

Když ti na motorkáøích øeknou, abys skočil z okna, tak skočíš?

Tam radí každej, kdo má do perdele díru a tøeba ani na fichtlu se nikdy nesvezl :blink:

"A pøidávám pomalu nebo tomu dám hned plný, tak motor táhne bez propadù a bez zakoktání" Tak to je fajn ne? Po té renovaci jsi na tom pøece něco najezdil, tak to začlo až teď nebo sis toho všimnul až teď:unsure:

O nastavení karbce po úpravách sání a výfucku je toho tady popsanýho dost.

Až to pošteluješ, tak to tøeba bude dělat stejně a budeš dál øešit neøešitelný ;)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
16 roků 5 měsíců zpět #10319 od Piwča
pigi napsal:

Mám laďák a støílí mi to stejně jako když jsem měl origo. Jeden válec støílí a s tím se asi nedá moc dělat

ehm, tak to jsem nějak pøeslechl B)
ta hnusná těžká část origo "koncovek" tohle všechno téměø pohltí, al pozorný posluchač to slyší, jek se v ní perou čerti

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• Heki
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
16 roků 5 měsíců zpět #10320 od Heki
No je mi jasné, že debaty na netu jsou něco jako závodit na paralympiádě (ikdyž vyhraješ, poøád budeš kripl...). Ale jde mi spíš o to získat další rozumy. Od GO to má nějakých 14 000 km nalítáno a støílelo to dycky. Když je zima a vlhko tak to støílí víc (víc okysličený vzduch a stejné trysky = ještě chudší směs). Ale teď mi to nějak začalo lézt na nervy. Jak jsem psal - když si to pøi podøazení jednou z vesela støelí pro radost, tak je to ok, ale když to pøi brždění motorem støílí jak na honu, tak si pøipadám, že to není uplně košér. Krom toho mi babky hrozí deštníkama.

Hlavní tryska se mi měnit nechce, protože si myslím, že v poloze zavøeného plynu je stejně ze hry. Prý se to dá doladit tím šroubkem bohatosti. Série øíká 2 otáčky od dorazu - kolik mám pøidat?

Více
16 roků 5 měsíců zpět #10321 od admin
Odpověděl admin pro téma Støílí
Já bych zkontroloval ventilové vùle a ten šroubek, no 2 otáčky se mi zdá hodně ale nevim jak na DR 600 na DR650 je to 1,5.

Více
16 roků 5 měsíců zpět - 16 roků 5 měsíců zpět #10322 od ladi
Odpověděl ladi pro téma Støílí
Zdar Heki, taky mi to støílí, když pøi vyšších otáčkách pustím plyn a to mám origo výfuck, øekl bych, že babkám s napøáhnutýma deštníkama budeš muset dál ujíždět, nebo to vyměò za v-stroma :lol:
Přílohy:
Poslední změna: 16 roků 5 měsíců zpět uživatelem ladi.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #10323 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma Støílí
hmm ja mam dokonce 2 ty ladaky na DRku, a presne jak rikas, strili mi to furt stejne akorat s tema ladakama je to proste vic slyset ;) treba slysis i travu rust ;)

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

• Heki
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
16 roků 5 měsíců zpět #10324 od Heki
Ventily jsou ok. No tak vám pánové děkuju. Zkusím ještě laborovat s tím šroubkem a když to nepomùže tak se s tím asi smíøím. Dík za postøehy. :)

Více
16 roků 5 měsíců zpět #10325 od pigi
Odpověděl pigi pro téma Støílí
Piwča napsal:

pigi napsal:

ehm, tak to jsem nějak pøeslechl B)
ta hnusná těžká část origo "koncovek" tohle všechno téměø pohltí, al pozorný posluchač to slyší, jek se v ní perou čerti

I plameny lítaj. :lol: Ty origo jsem měl vysypaný, tak se na zvuku moc nezměnilo, ale ten krouák ...... ;)

Více
16 roků 5 měsíců zpět #10326 od honz
Odpověděl honz pro téma Støílí
Další věcí je, jaký máš laďák. Jestli tam máš lešenáøskou trubku, bude ti to støílet poøád a se šroubkem bohatosti mùžeš točit jak chceš. Obrazně øečenoB)
Zkusil bych ten šroubek bohatosti. Mě to taky pěkně støílí když jedu plnej a úplně uberu, neøeším to, líbí se mi to;)

Ráfky, dráty, niple, výplety... :ohmy:
http://www.hprwheels.cz/

• Heki
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
16 roků 5 měsíců zpět #10329 od Heki
Dneska jsem s tím trochu laboroval a støílí to furt. Tak jsem to vrátil na 2 a čtvrt otáčky a jede to nejlíp. Seru na to, špunty do uší a jezdit. Když je teplo a sucho, tak to nestøílí - počkám na vedra a vyrazím. Už na to kašlu :)

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
16 roků 5 měsíců zpět - 16 roků 5 měsíců zpět #10330 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma Støílí
Mám laďák Laser produro a nestøílí jen pøíjemně zabrumlá,mùžete poslechnout sice vedle jezdili na minibiku,ale i tak to je slyšet a nevšímejte si toho klepání rukou kameramana,byl ještě zhulenej a po vopici.Tím šroubkem toho moc nenaladíš,je to výfukem,øíká se že když výfuk stojí za hovno,tak mùžeš ladit jak chceš.Myslím že jsem,už nevím kde,četl že toto četné støílení do výfuku mùže poničit motor,mùže se ti pøehøívat motor.Ještě zkuz dát o záøez vejš jehlu,v sekci "jak vyčistit karburátor" jsem popisoval jak naladit ten šroubek bohatosti volnoběhu,pokud to nezabere tak budeš muset laborovat s tryskou
Hodně zdaru

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)
Poslední změna: 16 roků 5 měsíců zpět uživatelem MotejlKuba.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #10331 od Popy
Odpověděl Popy pro téma Støílí
Zdar, po odbržděnií motoru jsme pøetryskovali na 155 a jehla až nahoøe, píst Wiseco, výbrus a ze 45 ps se to zvedlo na 51PS. Jinak prùběh je ok, bez díry, bez chyby. Vše funguje a trochu støílí taky. Popy

• Heki
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
16 roků 5 měsíců zpět #10332 od Heki
Kdes to brzdil? Docela by mě brzda zajímala - ale nevím kde ji mají v nějakém rozumném okolí.

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
16 roků 4 měsíců zpět #10340 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma Støílí
Zkontroluj barvu svíček a jestli jsou jak mají bejt(cihlová barva) ser na to - pokud bílý tak rozhodně pøikrmit směs nebo pøedělat vejfuk, aby nebyl tak prùchozí. Stačí okopírovat od někoho homologační vsuvku. Je tam reálný nebezpečí, že by se mohly podpálit ventily. Ještě mi kdysi bylo doporučeno, dát větší volnoběžnou trisku. Šroubek bohatosti směsi pøi otevøenym laufu téměø nic nedoladí. Já ho mám vytočenej taky o 2 a čtvrt otáčky. Jehlu jsem měl už když jsem ho poprvé rozebíral na posledním záøezu. Když to prostě prudce zavøeš po plnym plynu a motor je roztočenej, absolutně mu nestačí ten benzín, co se protlačí jen pøes malou volnoběžnou trisku - jde to ven rychle a chytne to až ve vejfuku. No a to jsou ty rány ne... Úplně odstranit to postøelování pøi otevøenym laufu nejde. Nesrovnávej naše soft motory s podtlakovym karbíkem s ostrejma motardama - tam toho benzínu teče kurevsky dost poøád, to si piš a navíc pøímej karbec funguje trošku jinak, tam je toho benzínu v rùznejch kanálcích poøád spousty(proto to má tolik pøepadovejch hadiček). Je méně ekonomický ale na krmí motor statečně. Taky mají úplně jinak natriskováno.
Kamarád měl kdysi DR650, kde nějakej mistr pøed ním provrtal nějakým pidivrtáčkem hlavní trisku - startovalo to zásadně bez sytiče(jinak se ulila) a na podobně jedoucím DR-ku jsem ještě nejel. Nebyl ale problém jet pøi støelbě za 8 a víc litrù... :-)

Více
16 roků 4 měsíců zpět #10342 od Piwča
To chce klid, tady někomu støílí i horský kolo :woohoo:

Jinak je to pøesně tak, jak píše PajaDR650.

Více
16 roků 4 měsíců zpět #10347 od Popy
Odpověděl Popy pro téma Støílí
Pro Heki- Ladili jsme v Horšovském Týně (Domažlicko), AutoMotoHavlík. Pečlivý a trpělivý mechanik a DR zná, øekl bych nazpamě. Popy

• Heki
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
16 roků 4 měsíců zpět #10349 od Heki
Pokoumám to :-)

PajaDR650: Já mám taky pøímý karbec bez membrány. Klasické ploché šoupátko a akcelerační pumpa (mám DR 600 a tam takový byl sériově).

Vygenerováno za 3.279 sekund