Download menu
Nové pneu
- Míra
-
Autor tématu
- Novota
-
- Obdržená poděkování 0
Chci se s vámi podělit o drobnou zkušennost.Dnes jsem na své DR obul nové pneu,a to pøední MITAS E-05 a zadní HEIDENAU vzorek K60.Dlouho jsem vybíral,jakou pneu kam dát a to vzhledem k terénu,ve kterém jezdím.Když jedu sám,tak většinou asfalt,nebo tvrdá polòačka a když jedeme se synátorem každý na své,tak jedeme louku.Po dnešní cca 15 km zkušebce mohu zkonstatovat,že jsem zvolil správně!Na měkké louce pøedek krásně drží a zadek má slušný záběr a dá se pěkně ukočírovat.Na silnici pneu nehučí a taky slušně sedí.Jsou obě celkem měkké,tak uvidím,za jak dlouho je sjedu.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Piwča
-
- Diskutér spamista :-)
-
- Obdržená poděkování 21

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
- Míra
-
Autor tématu
- Novota
-
- Obdržená poděkování 0
- Míra
-
Autor tématu
- Novota
-
- Obdržená poděkování 0
- Piwča
-
-
- Obdržená poděkování 21

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
- Rebel
-
- Návštěvník
-
Na zimu pøezuto na EF08 pøedek,a C02 zadek.To je ten spravnej mazec,jen ta pakarna s pøezouvaním.
Chtělo by to 2 motorky,jednu na drapakach a druhou na motardechB)
- Martin
-
-
- Obdržená poděkování 97
- jara650
-
- Novota
-
- Obdržená poděkování 0
- Míra
-
Autor tématu
- Novota
-
- Obdržená poděkování 0
- Rebel
-
- Návštěvník
-
Pro Rebel-co máš vzadu za rozměr ráfku?
Mam tam seriový rafky a vzadu mam jak C02 tak Haidenau v šíøi 130.
Ale pokukuju po motardovejch s širším zadkem tak 160tka by se mi líbila,
- Martin
-
-
- Obdržená poděkování 97
To víš info nejni nikdy dost. Ale co rider a motorka,tak trochu jiný názor.
- Rebel
-
- Návštěvník
-
Maš pravdu co člověk to nazor.Ale jde o to že rozdíl v gumach poznaš na asfaltě ale v terenu už to není tak jednoznačny.Po pravdě,u DRka jde hlavně o to že se pereš s velkou vahou a zaklad je dobry špalky s ostrejma hranama.Měl jsem možnost porovnat asi 4ruzny vyrobce,a z meho pohledu rozdíl hlavně v ceně.Proč davat 2-3 000,- za pirelku,danlopu a pod,když ta C02 vyjde na cca1400,- a ja trefil akci a daval 1200,- tak jsem ji bral.Na sidecarcrosech nic jinyho nepouživaj,a tam dostavaj øadnej zahul.Líbí se mi že funguje jak na měkym tak na tvrdym podkladě,mimo zmrzly travy,tam nefunguje skoro nic.Pro Rebel-taky jsem koukal po C-02 a četl jsem,že jsou dobré. Teď jsem četl na afrikáncích pøíspěvek od Bulla,že používá MCF 03 (Mefo) a že jsou super. Cena cca 1850Kč.

- Rebel
-
- Návštěvník
-
Maš pravdu co člověk to nazor.Ale jde o to že rozdíl v gumach poznaš na asfaltě ale v terenu už to není tak jednoznačny.Po pravdě,u DRka jde hlavně o to že se pereš s velkou vahou a zaklad je dobry špalky s ostrejma hranama.Měl jsem možnost porovnat asi 4ruzny vyrobce,a z meho pohledu rozdíl hlavně v ceně.Proč davat 2-3 000,- za pirelku,danlopu a pod,když ta C02 vyjde na cca1400,- a ja trefil akci a daval 1200,- tak jsem ji bral.Na sidecarcrosech nic jinyho nepouživaj,a tam dostavaj øadnej zahul.Líbí se mi že funguje jak na měkym tak na tvrdym podkladě,mimo zmrzly travy,tam nefunguje skoro nic.Pro Rebel-taky jsem koukal po C-02 a četl jsem,že jsou dobré. Teď jsem četl na afrikáncích pøíspěvek od Bulla,že používá MCF 03 (Mefo) a že jsou super. Cena cca 1850Kč.

- Martin
-
-
- Obdržená poděkování 97
- PajaDR650
-
- Velmi dobrý diskutér
-
- Obdržená poděkování 1
- Rebel
-
- Návštěvník
-
Máš pravdu,že je fajn,když má pneu hrany. Ale nevím,jak v dnešní době používají často zadní pneu novou na sajdách,ale døív jsem po dvou závodech zadní gumu už používal pouze na treninky. S 09 ji jedu celou sezonu jak po asfaltě,tak v terenu. Ale je to pouze kompromis mezi terenem a silnicí. A zase C pneu je na silnici za trest.
S tou sajdou maš pravdu že ty co jedou trochu kloudně,tak jeden zavod,otočit na rafku,druhej zavod a je tak na terninky nebo pro ty co jim jedna guma stačí na vic zavodu.Cečko na asfaltě je docela sranda,ale na druhou stranu je to škoda ničit na asfaltě.Stačí jen těch par pøejezdu po asfaltě co jsem musel absolvovat když to jinudy nešlo,a je to o hubu.Klouže bez varování,v naklonu ustøeluje.Ale to se da čekat.
- Rebel
-
- Návštěvník
-
S tou velikostí špalku souhlasím,ale lepší guma podle meho je na DRko škoda,nepoužiješ plně její potencial,a je dražší.S C-02 jsem na zadku odjel více jak pùl loòské sezony, oproti E-09 má mnohem lepší vedení po bocích, ale jako krosová guma má nevýhodu v poměrně velkejch špuntech a tak za opravdu ostrou cross gumou typu C-18,C-10 atd pokulhává ve všech směrech. Zas se na ní dá docela v pohodě jezdit i asfalt - první km jsou teda jak na mejdle, ale to je jí opravdu škoda drtit po asfaltu. Dokud jsou hrany ostøejší má slušnej záběr, myslím si že je to opravdu max co má cenu dávat na moto typu DR, protože i s ostøejším drapákem si u takový motorky člověk už moc nepomùže a zùstává to jednoznačně na jezdci co a jak projede. Tedy 1000 km jezdit minimálně asfalt a užívat si dobrého záběru a vedení, pak už to začíná být horší a horší. Teď na ní mám asi 3800 km a na kluzkém povrchu už je potøeba jet opatrně, co by ale člověk od takové gumy po tolika km očekával, ne? Navíc jsem ji poøídil za myslím 1170 kč, což je paráda a za tu srandu to opravdu stojí, letos šmejdi nějak držej ceny výš, ale poøád je něco okolo 1250 k mání. K tomu vzorku od Mefa - podívejte se na tu gumu a zjistíte, že to je téměø to samé jako C-02, nevím kdo od koho kopíruje, ale Mitas je o dost levnější.<br /><br />Editováno: PajaDR650, at: 2008/03/17 13:47
Rozdíl mezi Mitasem a MEFO je ten že Mitas byl první,a němec Líbl ma firmu MEtal FOrmen, a nechaval si v Mitasu pect gumy pod svou značkou,jak je to ted nevim.Asi to bude stejny,jedna linka Mitas,druha MEFO a cena je za českou MItasku,a německá za MEFO.

- MotejlKuba
-
- Výborný diskutér
-
- XTZ 750 Superténéré
Tohle jsem vyštrachal na netu,je to rozměr pøesně na drko a celkem za dobrý děngy,já zatím jezdím na continentálkách a nemùžu si stěžovat.Na asfaltu pøilepený i za deště a v terénu taky dobøe držej
o dost lepší než pøedchozí E-08
Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti

Taky mám vlastní web

Přílohy:
- MotejlKuba
-
- Výborný diskutér
-
- XTZ 750 Superténéré
Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti

Taky mám vlastní web

Přílohy:
- Martin
-
-
- Obdržená poděkování 97