Download menu

Ložiska zadního kola

Více
17 roků 2 týdnů zpět #4579 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Ložiska zadního kola
Budu v dubnu měnit zadní gumu, tak mùžu oměøit a nechat udělat i tenhle díl, nebo mi to písni. Japonec ví, proč tam to těsnění dává ;)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• PajaDR650
  • Avatar uživatele PajaDR650 Autor tématu
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
17 roků 2 týdnů zpět #4583 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma Ložiska zadního kola
Gufero na rozetě u DR650(nevim jestli to neni u SE lepší) je akorát tak na 2 věci... Já už měnil ložisko rozety za poslední 2 roky 2x. Teď jsem se to pokusil dotěsnit ještě silikonem, ale stejně mu moc šancí nedávám. Ložisko naštěstí stojí pár korun a v rozetě je vyměněno jedna dvě. Dávám všechny ložiska samozøejmě oboustraně krytý(teď mám v rozetě nějaký lepší ZKL). V kolech ložiska vydržej delší dobu ale není od věci to častěji kontrolovat, obzvl᚝ když se člověk vyhýbá silnicím...

• Roman
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 2 týdnů zpět #4588 od Roman
Odpověděl Roman pro téma Ložiska zadního kola
Pivča- tak ten mezikus potøebovat nebudu, rukou jsem to teda nesundal ale šlo to pěkne vyklepnout;)
jsem tedky zjistil že budu potøebovat ještě poz.2 na tomhle obrazku: www.partsdepot.cz/index.php?fveh=1914&am...l=&section=84378

Více
17 roků 2 týdnů zpět #4590 od Piwča
hm, to je tam asi jenom na to, aby se nevorejpala kyvka, ten dural je měkej a dosedá na to jen to pouzdro, co je na sestavě zadního kola, udělat to pouzdro delší a na konci, co se pøitáhne na kyvku větší prùměr, tak tam ten plech ani není potøeba, ale jestli budeš něco kupovat, tak ty 3 stovky ...

snad sem to zas nepoplet, jako včera :lol:

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• Roman
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 1 týden zpět #4677 od Roman
tak jsem se dneska z dlouhý chvíle (čekání na díly) pusti do vyndavání ložisek z kola:
vyndal jsem gufero na druhý straně od rozety a hle- vnitøní strana gufera plná suchýho blata, ložisko docela dost porezlý. Sice v kolech byly ložiska krytý gumou (2RS) ale blato udělalo svoje a těsnění už neplnilo svoji funkci. takže tam asi fakt nedam ty gufera- když tam budou jen ložiska tak to vždycky pekně opláchnu a nic se nebude nikde ukládat, vydírat, korodovat;)

Více
16 roků 11 měsíců zpět #4873 od Piwča
Roman - už to máš v cajku?

Měnim zadní gumu, to ložisko v rozetě je taky kapku volný :( takže ho vyměnim taky + to vnější gufero, i když mi to měl pøed 2 lety udělat jeden pitschus, ložisko jsem mu dodal, takže až ho vyndam a nebude na něm ZKL, tak mu asi rozkopu tu jeho kadibudní dílníčku :evil:

Jinak furt nevim, jestli ten osazený mezikus, co jde do toho ložiska rozety, tam má být nalisovanej, nebo tak nějak pøechodně + - lícovanej :huh: Asi si ho necham udělat znova, s pøesahem na nalisování.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #4877 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Ložiska zadního kola
Hoď sem pak rozměry nebo označení ložiska a gufera. Jak to tady čtu,tak by mě to taky mohlo potkat. Mám rád některý věci pøipravený a ne se nechat zaskočit.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #4884 od Piwča
SE-zadní rozeta

ložisko
rozměry: 25x52x15
označení: 6205 - (2Z kryté oboustraně plechem nebo 2RSH plastem)
cena cca: ZKL 70,- SKF 230,-

gufero
rozměry: 34x52x6 (v běžném obchodě vpodstatě nesehanetelné)<br /><br />Editováno: Pivča, at: 2008/04/24 16:46

• Roman
  • Návštěvník
  • Návštěvník
16 roků 11 měsíců zpět #4885 od Roman
jj už jezdim, to ložisko jsem daval do rozety 6205 2RS. a bez gufera.
ono to s tim guferem neni tak jednoduchý, neni to gufero jako gufero ale podle rozměrù je to jen ucpávka (ma jiný tvar těsnícího bøitu) klasickýmu guferu by se tam ten bøit spálil. Tato ucpávka postrádá význam pøi použití krytých ložisek....

Více
16 roků 11 měsíců zpět #4887 od Piwča
Roman napsáno:

ono to s tim guferem neni tak jednoduchý, neni to gufero jako gufero ale podle rozměrù je to jen ucpávka (ma jiný tvar těsnícího bøitu) klasickýmu guferu by se tam ten bøit spálil. Tato ucpávka postrádá význam pøi použití krytých ložisek....

Je fakt, že to \&quot;gufero\&quot; nemá tu stahovací pružinku a to \&quot;vnitøní dno\&quot; je nějaký kovový, rozměry totálně na pitschu :laugh: . Další mùj fakt je, že to tam japonec nedává pro srandu králíkùm :huh:

• Roman
  • Návštěvník
  • Návštěvník
16 roků 11 měsíců zpět #4889 od Roman
Japonec to tam dává asi proto že tam nedává zakrytý ložiska. Teda myslim...kdo tam ma jeste orig. ložiska
by mohl povypravět

• PajaDR650
  • Avatar uživatele PajaDR650 Autor tématu
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
16 roků 11 měsíců zpět #4936 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma Ložiska zadního kola
No v rozetě jsem nekrytý kdysi vyndával, v kolech jsem měl od začátku oboustraně krytý.

Vygenerováno za 0.287 sekund