Download menu

rozvodák

• mirek
  • Avatar uživatele mirek Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 6 měsíců zpět #813 od mirek
rozvodák vytvořil uživatel mirek
čau trochu mi rachtá rozvodák. Co sem se ptal měl by se měnit po 40 000km. Mam namotáno 48 000km. Chtěl bych ho vyměnit. Máte někdo návod jak, hlavně jak starej øetěz rozpojit nebo má spojku. Dík

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• pavel
  • Avatar uživatele pavel Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 6 měsíců zpět #814 od pavel
Odpověděl pavel pro téma rozvodák
když zděláš víko hlavy a pak spojky atd.. prostě jde vytáhnout. nebo ho rozstøihni, stejně ho nebudeš už potøebovat. Dáš tam nový a zalisuješ, tøeba pøípravkem na lisování øetězu na jízdní kola. Hotovo dvacet. Je to poměrně jednoduché.

• vanis
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 6 měsíců zpět #815 od vanis
Odpověděl vanis pro téma rozvodák
Kdyz jsem delal rozvody, tak me bylo receno, ze Suzuki doporucuje vymenu i retizku na vyvazovaci hrideli. Co je na tom pravdy nevim, ale dal jsem ho tam.

Více
18 roků 6 měsíců zpět #837 od Foibos
Odpověděl Foibos pro téma rozvodák
no jestli ho máš vytahaný což po 48tis.asi jo tak je dobré ho vymněnit

• Dagga
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 5 měsíců zpět #1091 od Dagga
Odpověděl Dagga pro téma rozvodák
hele a dá se koupit samotná spojka od DID na rozvoďák?

Více
18 roků 4 měsíců zpět #1142 od Wosa
Odpověděl Wosa pro téma rozvodák
máte někdo ceny dílù

Více
18 roků 4 měsíců zpět #1149 od admin
Odpověděl admin pro téma rozvodák
Já teda nechci malovat rozvoďák na zeď ale kdo nemá zkušenosti s nýtováním øetězu tak toho bych se trošku bál, jakmile ti praskne špatně snýtovaný rozvodový øetěz je to smrt pro dost dílù motoru.:blink:

• mirek
  • Avatar uživatele mirek Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 4 měsíců zpět #1227 od mirek
Odpověděl mirek pro téma rozvodák
a už se to někomu stalo (to s tim prasklym rozvodovym øetězem) , slyšel sem že se na to nýtování hechá použít klasická nýtovačka na øetěz jízdhího kola.
pokud by měl někdo výkres na výrobu orygoš nýtovač ozvěte se dík

Více
18 roků 3 měsíců zpět #1259 od honz
Odpověděl honz pro téma rozvodák
Jak poznám, že je potøeba vyměnit rozvoďák? Je to jenom nějaký rachtání v motoru nebo se to dá zjistit i jinak?

Ráfky, dráty, niple, výplety... :ohmy:
http://www.hprwheels.cz/

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
18 roků 2 měsíců zpět #1423 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma rozvodák
Chci zkontrolovat na automatickym napínáku, jak je na tom rozvoďák. Jak ho správně namontovat zpět. Zamáčknu pružinu nadoraz dovnitø nasadim na válec a co pak... Jakym zpùsobem se nastaví zpět správné vysunutí vùči øetězu? Øetěz mi nijak nerachotí, ale já jsem na něj najel 38 tis. a celkem má moto 50 tis. na tacho(to asi nesouhlasí), takže bych chtěl vidět na kolikátym záøezu ten napínák je.
+ kolik jste dávali za novej rozvoďák a kolik za øetěz na vyvažovací høídele(ten je prej jen orig.Suzuki)

Více
18 roků 2 měsíců zpět #1424 od admin
S tim napínákem to je asi tak že sundáš krytku tu gumovou, vezmeš plochý šroubovák a šroubuješ jako bys ho chtěl vyšroubovat pozor je tam pružina. No a když šroubuješ dlouho je už vytažený øetěz pokud krátce je v pohodě. Je to o zkušenosti.Jinak po vyšroubování stačí rychle vyndat šroubovák a pružina ho napne jak byl.:blink: Tak asi tak

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
18 roků 2 měsíců zpět #1425 od PajaDR650
Aha já myslel že ho celej vyndám a něm budou vidět záøezy - to je asi trochu jinej systém.Takle to asi já nepoznám kolik je málo a kolik je v pohodě. A moc nechápu to rychlé vyndání šroubováku - to bych logicky čekal že vyndám šroubek a pružina vyletí ven :) a tak to asi není co...:unsure:

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
18 roků 2 měsíců zpět #1426 od PajaDR650
.. a když ten šroubovák pak vyndam, zašroubuju to zas o to co jsem to vyšrouboval zpátky ? Jestli jsem správně pochopil ten nákres v manuálu, ten šroubek nazajišuje tu pružinu,že jo.A kolik asi otáček by bylo ještě OK ?;) Jsem zvědavej co...:P<br><br>Pøíspěvek editován: PajaDR650, v: 22/01/2007 12:31

Více
18 roků 2 měsíců zpět #1427 od admin
Ta pružina je tam namotaná a když nesundáš celý víčko tak pružina nevyletí.Musíš sundat jen tu gumičku. Napínák je poloautomatický to znamená že ta pružina sama nastavuje napnutí øetězu nijak ji nedotahuj.Když vysnáš šroubovák napínák vystøelí a napne øetízek.Jo a ty otáčky tak to pøesně nevím:blink:

Více
18 roků 1 měsíc zpět #1621 od Pepa
Odpověděl Pepa pro téma rozvodák
Je jen jeden zpùsob jak to udělat aby ti v tom nerachtalo kup si poøádnou motorku!!

Více
18 roků 1 měsíc zpět #1627 od honz
Odpověděl honz pro téma rozvodák
Pepa napsal:

Je jen jeden zpùsob jak to udělat aby ti v tom nerachtalo kup si poøádnou motorku!!

Rada nad zlato, seš king! :sick:

Ráfky, dráty, niple, výplety... :ohmy:
http://www.hprwheels.cz/

• Mirek
  • Avatar uživatele Mirek Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 1 měsíc zpět #1670 od Mirek
Odpověděl Mirek pro téma rozvodák
Tak sem se konečně dostal na výměnu toho rozvoďáku cena cca 1600Kč. Neni v celku tak proběhlo kritické nýtování kladivem je to (ani to neni znát, kladivo verzus nejtovák) teda doufám kvalitně snejtovaný. Vačka docela v pohodě po najetých 47tisících Km. Zejtra nandám víko u spojky a dám vědět jesi sem se trefil s těma riskama na vačkovim kole. Doufám že budu jezdit dlouho když ne tak se ozvu, ale to už budu bez vlasù B)

• pete
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 1 měsíc zpět #1673 od pete
Odpověděl pete pro téma rozvodák
Mirek napsal:

Tak sem se konečně dostal na výměnu toho rozvoďáku cena cca 1600Kč. Neni v celku tak proběhlo kritické nýtování kladivem je to (ani to neni znát, kladivo verzus nejtovák) teda doufám kvalitně snejtovaný. Vačka docela v pohodě po najetých 47tisících Km. Zejtra nandám víko u spojky a dám vědět jesi sem se trefil s těma riskama na vačkovim kole. Doufám že budu jezdit dlouho když ne tak se ozvu, ale to už budu bez vlasù B)

velmi by nas potesil foto manual, ak to nebude problem, alebo je uz po montazi ;)

• qwertz
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 1 měsíc zpět #1827 od qwertz
Odpověděl qwertz pro téma rozvodák
Došlo na nejhorší nechtěl jsem si to pøiznat ale dnes miozvoďák o pár zoubkù pøeskočil tak jsem na to zvědav jestli ho mají rozdělený tak nebudu muset sundat spojku, ale nějak ho roznejtovat :-(. jinak jsem koukal že to bude celkem dětská slavnost nejvíc mi bude štvát vypusti olej, a doba než nikde seženu øetěz :-( ale doufám že pak už bude na dlouho klid. Nevíte kolik má mít øetěz čepù? na www.motoskaut.cz/motocykl_SUZUKI-DR_650_S-rok-1993-650ccm.html nabízí nějakej se 124 tak jestli se musí krátit? Poměrně dobøe značená vačka Mrzí mi že vačku nedaly do kuliček mohlo bej o starost míò, jo a taky proč neudělali 3-kanálovou hlavu mohl bejt nějakej kw navíc :-( pøitom na 2 laufy by to byla sranda.<br><br>Pøíspěvek editován: qwertz, v: 11/03/2007 18:26
Přílohy:

• Mirek
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 1 měsíc zpět #1910 od Mirek
Odpověděl Mirek pro téma rozvodák
Nedávno sem rozvoďák měnil po objednání byl v prodejně za 2dny, počet článkù to sem neøešil jak pøišel nandal sem ho a k žádnýmu zkracování nedošlo \&quot;seděl tam jak prdel na hajzlu\&quot;:) co se týče roznejtování øetězu tak mi někdo poradil pøestøíhnout na to taky došlo ale musel sem vyndat vačkovou høídel, sundaval sem i víko u spojky. Ale zkus ten čep na tim øetězu vyklepat kladivem
tak moc tam zase nedrží, teda co sem zkoušel ten starej tak to šlo docela dobøe. počet čepù DR650R 92 je 124. hodně zdaru.
Jo k tomu foto manualu, už bylo vše složeno, a vlasy mam furt všechny sice sem toho moc nenajezdil ala drží. Mirek

Vygenerováno za 0.394 sekund