Download menu

Rozeta

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
14 roků 5 měsíců zpět #14617 od madman650
Odpověděl madman650 pro téma Rozeta
Chtěl jsem to trochu zpomalit v terénu,a taky ať to jede klidněji v nižších otáčkách,jnak v tom nic jiného není :)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• Martin
  • Avatar uživatele Martin Autor tématu
  • Diskutér spamista :-)
  • Diskutér spamista :-)
Více
14 roků 5 měsíců zpět #14619 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Rozeta
Kdysi v dávných dobách mně dělal táta zadní rozetu na Jawku z duralu. Vydržela celou sezonu-závody,treninky.
Ale v dnešní době je lepší,rychlejší ji nechat udělat-pokud neseženeš už hotovou.
Pažout tam jede o zub menší kolečko(vepředu) a podle něj naprostá spokojenost. Jak psal Pivča. ;) A to ani nebudeš muset krátit řetěz-pokud ti půjde ještě dopnout. ;)

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
14 roků 5 měsíců zpět #14626 od madman650
Taky to vidím asi na to menší kolečko ve předu.Údajně to dá za tři zuby na rozetě.Takže asi vezmu celou tu sadu DID a to menší kolečko někde koupím.Sice ještě navím kde,ale snad mě tu někdo dá na něco odkaz ;)Kolik článků vlastně máme na řetězu na eséčku?Nikdy jsem to nepočítal,ale myslím,že jsem tu někde četl,že 114,nebo 116 :)
Jinak za mých mladých let jsem měl doma dělanou krosku z dvěstěpadesátky Jawy a vzadu jsem měl rozetu z rozmetače hnoje :laugh: ,měla jen o něco menší průměr než ráfek :laugh: ,ale jezdilo to v terénu super.Tahal jsem s tím i dřevo z lesa :)Ale maximálka byla asi 70km za hodinu :)

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
14 roků 5 měsíců zpět #14632 od madman650
Ještě k tomu řetězu..co znamená ten údaj 525 na řetězu?Je to rozteč čepů v palcích,nebo nějaká šířka řetězu?Fakt jsem zatím nikde nenašel,že by na Se nabízeli větší rozetu,než těch 41 zubů a ani menší kolečko než 15 zubů:(A z jiné motorky by to stopro nepasovalo :)

Více
14 roků 5 měsíců zpět #14634 od pazhaut
Odpověděl pazhaut pro téma Rozeta
ja jsem retez sadu kupoval TADY a objednal hsem si kolecko přímo o zoubek mín ,, (nevim jestli to jde i na SE) a stim zubem min je to super,, backmen jsi to dal take a je taky spokojen (jinak jsem to tady uz nekde psal

Více
14 roků 5 měsíců zpět #14635 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Rozeta
Chce to víc hledat no, většinou to nabízí jem s orig. početem zubů :dry:
Kdyžtak mi to kolečko pošli a napiš, kolik na něm chceš zubů, upravím, no problem, ale pojede to stejně :)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
14 roků 5 měsíců zpět #14636 od pazhaut
Odpověděl pazhaut pro téma Rozeta
TU jsme o tom psali ;)

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
14 roků 5 měsíců zpět - 14 roků 5 měsíců zpět #14637 od madman650
Pazhaut:dík za odkaz,takže tam pár alternativ nabízejí.A nedře ten řetěz o vodítka na kyvce?Přece jen to zmenší o něco průměr kolečka,ikdyž to asi není až tak zásadní.Asi zvolím 14/42 zubů,to mi bude stačit a myslím si,že i řetěz se 110 články bude vyhovovat,bez dalších úprav :)
Sice tam nenabízejí DID řetězy,jen ČZ,tak snad ta kvalita a životnost bude ucházející :)
Poslední změna: 14 roků 5 měsíců zpět uživatelem madman650.

Více
14 roků 5 měsíců zpět #14638 od Quincy
Odpověděl Quincy pro téma Rozeta
taky se přidávám k chvále 14 zubovýho kolečka :) po výměně jsem zjistil že motorka má pětku :) jinak stačí stočit ten pojistnej plech a nic víc netřeba

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
14 roků 5 měsíců zpět #14650 od madman650
Takže jsem dnes namontoval to menší kolečko a musím říct,že je to dost poznat :) Jde to pěkně do otáček,má to lepší zátah od spodu a pětku řadím o dost dřív,aniž by cukala :) Uvažoval jsem ještě o rozetě 43 zubů,kterou mají v nabídce,ale nevím,jetli by to už nebylo na úkor cestování po silnici.V kombinaci s tím menším kolečkem by se ta pětka kolem cestovní rychlosti 120km/h asi zbytečně vytáčela a i spotřeba by šla nahoru.I když ty dva zuby na rozetě už zas tolik nedělají,tak ještě uvidím :)

Více
14 roků 5 měsíců zpět #14662 od pigi
Odpověděl pigi pro téma Rozeta
Už jsem to tu asi někde psal, ale taky jsem brzo po koupi dával o zub menší kolečko (5ku jsem na okreskách prakticky nezařadil). Po výměně laufu tam mám zpět origo. Laďákem se zlepší jízdní vlastnosti daleko víc a netratí to na rychlosti a spotřebě při delším cestování.

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
14 roků 5 měsíců zpět #14663 od madman650
Laďák asi taky dojde na řadu,jak někde nějaký objevím za rozumnou cenu.Sice mám trochu poladěný svůj origo výfuk,ale laďák je laďák :)
S rozetou už spekulovat nebudu,dám tam 41 zubů,ten zub míň vpředu je už znát,tak abych to neměl zredukované do pomala jak traktor a pak bych vám na vyjížďkách nestačil ;)

Vygenerováno za 0.312 sekund