Download menu

Papká olejíí

• bodzan
  • Avatar uživatele bodzan Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 10 měsíců zpět #2729 od bodzan
Papká olejíí vytvořil uživatel bodzan
čauky DRaci, sem hledal něco ohledně ùbitkù oleje, ale nic ... Motor je po go asi 8000km pøedchozí majitel tam nalél shell 10w40 fullsynt.(olej skurlil lamely, gufero kick start) ted tam leju polosynt. 20w50 a motor tichošlápek, ale strácí se mi olej (v terénu celkem brutálně 4hod-1/4l) ventily OK.(seøízené). Jediné co mi napadá tak kruhy že by se pøiškrtli špatným olejem ?fullsynt?? a nebo gufera pod ventilama?? Plaes help. Jestli máte nějaký nápad jak to zjistit bez zhození hlavy budu rád (asi mě to nemine)
Tak se smějte :P DRaci

P.S. DR600 Djebel r.v. 88

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 10 měsíců zpět #2730 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma Papká olejíí
Netocis to takle nahodou?? pokud to tocis furt do cerveneho nebo delsi doba vyssi otacky na 1 tak to proste papa olej a nic s tim neudelas a pokud litas 160 - 170 tak to taky papa jak na bezicim pasu ;)

Kdyz s tim jedes normalne po silnici cca 100 KM tak ti taky ubejva? nebo ne?

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

Více
17 roků 10 měsíců zpět #2731 od admin
Odpověděl admin pro téma Papká olejíí
Tak 20W50 nechápu proč tam dáváš po GO je to moc hustý, Dej tam normálně 10 max 15W.Záleží taky jak si motorku po GO jestli jsi ji dal kouø tak se není čemu divit. Taky je možný že jsou sežraný gufera ventilù.Jinak mě nic nenapadá.:blink:

• bodzan
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 10 měsíců zpět #2732 od bodzan
Odpověděl bodzan pro téma Papká olejíí
Sniper napsáno:

Netocis to takle nahodou?? pokud to tocis furt do cerveneho nebo delsi doba vyssi otacky na 1 tak to proste papa olej a nic s tim neudelas a pokud litas 160 - 170 tak to taky papa jak na bezicim pasu ;)

Kdyz s tim jedes normalne po silnici cca 100 KM tak ti taky ubejva? nebo ne?

To vùbec néé max 5-5,5 tis/ot já nejsu žádný bezmozek. Cesty tak 100-110 km/h prostě do těch 5000/ot.. V lesu je jednička tak akorát na hození fest tlamky 2,3,4 od 3000-4500 ot. no prostě hobby:evil:
To co mi točí je že to žere v jakých koliv podmínkách.

• Roman
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 10 měsíců zpět #2735 od Roman
Odpověděl Roman pro téma Papká olejíí
simeringy na ventilech! ty vymnenis i bez sundani hlavy..., stačí jen na sani-na vejfuku ti to olej žrat nebude;)

• bodzan
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 10 měsíců zpět #2737 od bodzan
admin napsáno:

Tak 20W50 nechápu proč tam dáváš po GO je to moc hustý, Dej tam normálně 10 max 15W.Záleží taky jak si motorku po GO jestli jsi ji dal kouø tak se není čemu divit. Taky je možný že jsou sežraný gufera ventilù.Jinak mě nic nenapadá.:blink:

Tak milý admine trochu omáčky k tomu, mašinu zajížděl kámoš od, kterého sem ji bral. A musím ríct že je to celkem hooodně detailista = 100% gut zajeto. Jedinou chybu, kterou udělal, že tam nalél fullsyn 10w40 od shellu najel na nato 300km a zazimoval. Na jaro sem to od něho bral a najel sem na ten olej 500km a šly srát lamely a papat olejíí. Lamely vyměněny a olej taky s očekáváním, že papkání pøestane. Jenom se zmírnilo a teď mě to celkem se.e:( ( cu to mět redy na ten DRsraz). Ty gufera mě taky popadly, ale žeby tama tolik provalilo?? Ještě mě napadlo pøidøíté kruhy, a stím spojené větší tlaky do skøíně. Jak ti to tlakuje pøi kompresy do skøíně když vyšrubuješ dolévací šroub na olej. Mno snad sem to nijak nezamomotal:P . díkas za rady

• bodzan
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 10 měsíců zpět #2739 od bodzan
Sorry je to tam víícx se mi to nějak jebe ten interfernetB)

• mara02
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 10 měsíců zpět #2742 od mara02
Odpověděl mara02 pro téma Papká olejíí
Nechci tě strašit a možná je to blbost,ale já si myslím že máš asi pøipečený kroužky..kámoš má rok starý DRZ400SM a po 8000 mu to papká olej docela zdatně.A pøi garančce v suzuki servisu mu øekli totéž(jenže pøejel první výměnu oleje o 400km,takže si nejspíš bude všechno cálovat sám :pinch: asi 7000Kč nový kroužky+práce ve zn.servisu)
Jestli je ten motor dobøe udělanej,myslim že to nemùže být nic jinýho.Každopádně musí dolu i válec :( Prej by možná mohlo stačit odlepit a očistit kroužky i píst.. Pokud by to byly ty simerinky kolem ventilù,kouøilo by to po nastartování jako ku..a!Mimochodem jezdim na 10W40 full synt. a sem max spokojen ;)

Více
17 roků 10 měsíců zpět #2743 od pazhaut
Odpověděl pazhaut pro téma Papká olejíí
podivej se na gufera (maji kluci asi pravdu) ,jestli je to vse tak jak rikas. (jinak kamos ti rekne jestli je menil) a je to to nejjednodussi co muzes asi udelat a pak by jsi je stejne menil

• bodzan
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 10 měsíců zpět #2747 od bodzan
Mno gufera jsou nová 100% ale pøes ně by toho tolik neproletělo:( Takže hlava dolù hmm tak to je prekérka :( no nyc du shánět kruhy :S

Jinak manuálek tu asi najdu že? A seště něco nedokur.im

• bodzan
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 10 měsíců zpět #2749 od bodzan
Roman napsáno:

simeringy na ventilech! ty vymnenis i bez sundani hlavy..., stačí jen na sani-na vejfuku ti to olej žrat nebude;)

Takže stačí shodit jenom víko ventilù a vačkovù høídel? Páč mi kámoš øíkal že sundaval hlavu dùle aby je vyměnil. Jestli si to dělal(gufera)¨skus mi pleas napsat nějaký popisek ju. Díkas

Více
17 roků 10 měsíců zpět #2755 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Papká olejíí
Hele a nenastěhoval se ti do garáže Ropák? On když má v noci žízeò, tak si klidně nějakej olej odtočí a vymlaskne :whistle:

Mno nic, nevim, ale tu \"plnou syntetiku\" bych tam určitě nelil, viz. oleje.

Hodně štěstí.

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• bodzan
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 10 měsíců zpět #2757 od bodzan
Pivča napsáno:

Hele a nenastěhoval se ti do garáže Ropák? On když má v noci žízeò, tak si klidně nějakej olej odtočí a vymlaskne :whistle:

Mno nic, nevim, ale tu \"plnou syntetiku\" bych tam určitě nelil, viz. oleje.

Hodně štěstí.

Už sem dva zabil motykù :P:P (byli pěkně vyžraní) fullsynt tam není už cca 3000km. Gufera budu pøíští téden tak doviděòja øekl slepí. Díky DRaci pomoc ;)

• bodzan
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 10 měsíců zpět #2758 od bodzan
Za pomoc tam mělo byt(sem krapítko bumbalo) Mám dva vycpané ropáky vhodé na potah sedla tak kdyby náhodou měl někdo zájem... :) :P

Více
17 roků 10 měsíců zpět #2759 od Piwča
Jestli je ta kùže z Ropákù žlutá jako tenhle smajlík :laugh: , tak bych je bral, na boky sedla jsem takovou já ani sedláø nesehnal, tak jsem koupil jiný sedlo, to starý bych rád potáhnul v origoš barvách ;)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• Roman
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 10 měsíců zpět #2760 od Roman
Odpověděl Roman pro téma Papká olejíí
sundas viko ventilu, vačku, daš si pist do HÚ, sundas pruziny z ventilu a uvidis simeringy. To by jste se divili kolik toho tudy proteče! pøi sání motoru si to kolem tech sacích ventilu pěkně pøicucává;)

• bodzan
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 10 měsíců zpět #2761 od bodzan
Roman napsáno:

sundas viko ventilu, vačku, daš si pist do HÚ, sundas pruziny z ventilu a uvidis simeringy. To by jste se divili kolik toho tudy proteče! pøi sání motoru si to kolem tech sacích ventilu pěkně pøicucává;)

Okey v úterek mám gufera doma, pak dám vědět. Díkas

• bodzan
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 10 měsíců zpět #2762 od bodzan
Pivča napsáno:

Jestli je ta kùže z Ropákù žlutá jako tenhle smajlík :laugh: , tak bych je bral, na boky sedla jsem takovou já ani sedláø nesehnal, tak jsem koupil jiný sedlo, to starý bych rád potáhnul v origoš barvách ;)

Bohužel je taková šedivá a ani nemá na boku nápis suzuki :(

Více
17 roků 10 měsíců zpět #2763 od Piwča
Já ale vážně marně shánim žlutou kùži na boky sedla, jako má SE 1996. Mám i vyrobené samolepy, negativy nápisu na nástøik nápisu.

• bodzan
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 10 měsíců zpět #2764 od bodzan
Ahá tak to se ti poptám a zkoušels \&quot;PSI\&quot; www.psihubik.cz tam šijù všelijaké kombinézy v jakych koliv barvách. Za zeptání nic.<br /><br />Editováno: bodzan, at: 2007/06/08 19:23

Vygenerováno za 0.344 sekund