Download menu

Vačkožrout - aneb jak se dostat do blázince

Více
11 roků 8 měsíců zpět #18551 od Dušan
Odpověděl Dušan pro téma Vačkožrout - aneb jak se dostat do blázince
Těžko říct...žádný extra rachot se neozýval, jediný na co jsem narazil bylo, že když jsem na začátku sezony nastavoval vůle na ventilech,tak právě ty výfukový měly vůli menší než těch 0,08... ale nevím jestli by se to tím mohlo nák poto... a výkonově vůbec žádný problém.jediný co, tak mi to trochu papá oil. proto jsem pravidelně kontroloval a dolíval.
takže myslíš shánět nový...? :unsure:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• Heki
  • Avatar uživatele Heki Autor tématu
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
11 roků 8 měsíců zpět #18553 od Heki
Tak už jsem viděl horší destrukce, ale dobré to každopádně není. Dál s tím nikam nejezdi. Máš vpodstatě tyto možnosti:

- Sehnat někde jetou, ale zdravou vačku a vahadla (šance, že se Ti toto podaří se limitně blíží nule).

- Koupit novou vačku a vahadla (vačka cca 5 tisíc, vahadla tak 1500 / kus)

- Poslat vačku a vahadla na repasi, což bych asi řešil. Nechybí tam toho materiálu zas tolik, takže se to dovaří tvrdokovem, zabrousí podle šablony a opatří speciální povrchovou vrstvou, která vydrží tření. Finančně to je asi nejschůdnější a když se to udělá dobře, mělo by to vydržet. Dobré reference jsou na ty Brňáky ( www.pavlicekmotordily.cz/ ), ačkoliv dovolat se tam to je někdy na dlouhé lokte...

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
Poděkovali: Dušan

Více
11 roků 8 měsíců zpět #18555 od Dušan
Díky za tip. napsal jsem jim mail a přiložil fotky a odhadl mi to na 1400,- což není tak hrozný jak jsem myslel. Tenhle tyden budou mit dovolenou,tak se rozmyslím co s tím...jestli to řešit teď a ještě pojezdit,nebo se na to vyprdnu a v klidu to necham na zimu a pojezdim pořádně příští sezonu... finance ted moc nejsou... otázka bude, jak to pak dlouho vydrží opravený...ale to se uvidí... zatím díky

Více
11 roků 8 měsíců zpět #18557 od Sir_Up
Odpověděl Sir_Up pro téma Vačkožrout - aneb jak se dostat do blázince
Vačku a vahadla jsem dal nový a ty starý díly vypadali mnohem líp než ty z tvych fotek Dušane. Ale jestli spravovat takhle odrblou vačku nebo sehnat jinou jetou a opravit to neporadim. Každopádně o drkách se říká, že jsou na vačku citlivý, já bych nandal nový díly v pytlíčkách popsaných Japonštinou .. je to beva pocit.

• Heki
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
11 roků 8 měsíců zpět #18559 od Heki
Sir_up: Jo to je, ale osm litrů do toho švajzne ani nevíš jak.

Pokud ten repas udělají do dvojky, tak bych řek, že to za zkoušku stojí.

Více
11 roků 8 měsíců zpět #18577 od Sir_Up
No, já právě bohužel vim jak ..
Ale jak jsem psal, tu investici jsem si oddůvodnil tim, že je to jejich cilivé místo-slabina ..

Více
11 roků 8 měsíců zpět #18585 od Dušan
no..tak ja zatím budu smutnit, odevzdám značky do depozitu a nechám to na zimu...to mám dost času na to rozmyslet si jak to udělám, popř našetřit kolik bude potřeba.

Více
11 roků 8 měsíců zpět #18586 od Sir_Up
Dušane, psal jsem ti soukromou zprávu, nevim jak to tady maká tak zkus pohledat a odepsat .. a Drž se "kámo" :dry:

Více
11 roků 8 měsíců zpět #18596 od Dušan
JJ zprávy jsem si všiml a odepsal :) díky!

Více
11 roků 8 měsíců zpět #18605 od Sir_Up
to je super, ale já nevim kde tu zpr. najít .. :huh:

Více
11 roků 8 měsíců zpět #18609 od Dušan
no ja to mam ze hned po prihlášení nalevo ve sloupečku dole mám počet přijatých a odeslanych zpráv. ale jakmile pak kliknu treba do fora, tak uz ta nabidka zmizi... Jinak dnes jsem byl dát značky do depozitu :( kdyz tu zpravu nebudes moct najit tak ti to muzu poslat na mail..kdyz mi ho napises..

Více
11 roků 8 měsíců zpět - 11 roků 8 měsíců zpět #18611 od Sir_Up
To je tedy záhadné, vidim tlačítko soukromé zprávy i kdekoli ve foru pod vyobrazenymi obrazky generací DR tak v pravo pod tim SEčkem , ale po rozkliknutí tam nic není jen shrnutí mého profilu .. zkusim se tedy odhlásit a přihlásit .. :whistle:

Edit : povedlo se - máš tam odpověď
a muj mail je Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Poslední změna: 11 roků 8 měsíců zpět uživatelem Sir_Up.

Více
11 roků 8 měsíců zpět #18614 od Drack
Chlapi, priznejte se, kdo ma repas vacku a kladiva a KOLIK TO SKUTECNE VYDRZI? Slychavam ruzne zkazky a take varovani, ze nad 5 - 10 tis km se nedostanu :S Ale za 2 litry byto stalo, vcil nejezdim vubec :( . Nemate nekdo tech. vykres vacky na DR 600 S? Neb tuto novou, nechal bych ji 3D skopcit.

Více
11 roků 8 měsíců zpět #18616 od zdenal
Odpověděl zdenal pro téma Vačkožrout - aneb jak se dostat do blázince
Ahoj,no čtu si různé články protože se mi taky dělá motor,názorů je pravdu hodně.Jezdil jsem dlouhou dobu supersporty,tam se o repasích moc diskutovat nedalo a šlo se většinou do nových dílů.Tedˇco jsem se rozhodnul spojízdit jedno krásné ale bohužel odkrvené DR-ko,jsem začal bádat i po repasích.Myslím že taková vačka se repasovat dá (nesmí ale bít totálka) a cena vyšla 2tis,do dnes chlap jezdí a proto jsem si jí nechal udělat i já...Co se týče ventilů (tady se názory hodně roscházejí) můj názor nerepasovat...
No a hlava?Hlavař se podívá poměří a řekne si sám většínou okolo 4-5 tis,jestli není spravovatelná ta stávající tak se obstojná hlava dá sehnat okolo 3tis + oprava za těch cca 5tis

Jinak spusta dílu je na polském aukru,jak staré tak nové...
To je jen má zkušenost,vím že vy co tyto motorky řšíte delší dobu máte názory jiné...

Proto dávám tento stroj dohromady přez rok,v podstatě od mé registrace tady.

Raději dvakrát přečtu,pětkrát pošpekuluju,a jednou osadím...Jinak jak víme-pořád to do té palicě pořádně neteče...

Z

• Heki
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
11 roků 8 měsíců zpět - 11 roků 8 měsíců zpět #18618 od Heki
zdenal: Co chceš na té hlavě repasovat za 5 tisíc? Pokud v té částce není repase vačky a vahadel nebo třeba nové ventily, tak je 5 tisíc strašně moc.

A sehnat hlavu za 3 tisíce je sice teoreticky možné, ale v praxi už je to horší protože hlav na DR nejsou zrovna plné sklady..

Poslední změna: 11 roků 8 měsíců zpět uživatelem Heki.

Více
11 roků 8 měsíců zpět #18620 od Dušan
Ja to prostě nechám za těch 1500 repasnout a pak se uvidí. Když se to zas vys..re tak s tím prostě seknu. DRko mám moc rád i za tu chvilku, ale aby mě to dovedlo k osobnímu bankrotu, to teda nee. Ale nebudeme malovat čerta na zeď. Ja si myslím, že už to bylo chycený při koupi, já to ted ( v zimě) nechám udělat, pak budu hlídat olej a hurá jezdit! no a budu doufat, že to vydrží.

Více
11 roků 7 měsíců zpět #18647 od Drack
Myslite,že se dá poznat vačka a vahadla pohledem přes víka ventilů při koupi motoru,zda není K.O.? Nechci se nachytat, ať nekoupím navařeninu samo-domo. Asi koupim cele DR 600 misto vacky a vahadel, pisou, ze je to v nem nove.

Více
11 roků 7 měsíců zpět #18650 od Drack
Navic, je tam asi rozdil v typech, mam dojem, ze moje "85 ma jiny typ nez "90, ale mam vymaz motoru v TP, jenze na tk by to mohli vycuchat... mam N 401, jestli se nepletu

Více
11 roků 7 měsíců zpět #18682 od Dušan
Muzes sundat na miste maximalne vika ventilu ale na tom stejne nic moc nevykoukas..bez sundaní vršku vačku neuvidíš..

Více
11 roků 2 měsíců zpět #19008 od Dušan
Takže sem kecal..vačka jde vidět víčkem sacích ventilů, ale až po sundání nádrže..
A jinak, vačka už je zrepaslá i s vahadlama (celkem 2100,- i s poštou), k vánocům sem si nadělil sadu těsnění a vyměnil gumičky kroužky, dříky ventilů + jsem je zalapoval, složil jsem to, o víkendu sem nalil olej a točí se! dnes znovu kontrola a vršek se maže, takže to nikde není ucpaný. takže zbývá už jen řetězovka a jsem ready B)
Přílohy:

Vygenerováno za 0.483 sekund