Download menu

100 oktanoví benzin

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14883 od Tali
100 oktanoví benzin vytvořil uživatel Tali
Ahoj.
Tak jsem při poslední vyjížďce natankoval na radu kamaráda plnou nádrž 100 oktaňáku od OMV. Plnou prej proto aby mi zevnitř nerezla a 100 oktaňák protože v tom prej nejsou ty BIO hnusy ktery se tam usazujou a lip to chyta. Po zkušenostech ze začátku sezony a startováni DR přes kabely z auta sem to teda zkusil.
Nevěřil jsem tomu, ale po skoro 2 měsících sem přišel k DR a chytlo na podruhy!!!!!!! Jindy po takovi době sem musel vypustit plovakovku a stejně chytlo tak na popaty.
Fakt jsem tomu nevěřil že je to možný, ale kamarád měl pravdu.

Máte podobný zkušenosti????

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14891 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma 100 oktanoví benzin
Nemám, ale ten nadpis i mě málem utrhnul srdce :)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14892 od Kubrt11
Odpověděl Kubrt11 pro téma 100 oktanoví benzin
Herr Pivča,nebuď měkej,hodinky nebo holínky,oboje se natahuje... :woohoo:

Čiao.K.

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14893 od Kubrt11
Kubrt11 napsal:

Herr Pivča,nebuď měkej,hodinky nebo holínky,oboje se natahuje... :woohoo:

...ubral sem Ti v,tak sorry! :laugh:

Čiao.K.

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14896 od Piwča
Hele Kubrte, tohle do stooktanovího benálu nepatří, zalezem do mého chlívku a nebo Ti založím Tvůj :laugh: Blbost, jó už vím, založ si ho sám, zas tak drzej nejsem, ale jsem rád, žes to tady trošku oživil, mám tě pod lupou, každej novej opileckej poctivec dobrej, a líbí se Ti tady :) Každej polák ví, že z dvojitého "vé" nic upadnou nemůže, i já to vím :) Loučky jsou moje, a tomu podobně, stáhni a mrkni ;) www.uloz.to/5858429/namluvy-cssr-1961-cb-mpg

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14899 od Drack
Odpověděl Drack pro téma 100 oktanoví benzin
Když jsem po zimě našlapoval Déerko, tož chytlo, brčalo jak žaba, střelilo a scíplo :huh: Toto se opakovalo asi dvacetkrát, našlapal sem se víc než na kole, ty střely mě málem stály lauf ale o to víc si mne sousedi oblíbili :) Taky to házelo 30ti cm modré liše-plameny :woohoo: No a pak už jsem to protáh a o.k. :silly:

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14902 od Martin
Odpověděl Martin pro téma 100 oktanoví benzin
Tak ty liše bych rád viděl. Měl jsi to natočit. :woohoo: Myslím na video. :silly:
Možná na tom benzinu něco bude,ale každý si musí oprubnout,co mu a motorce vyhovuje. ;)

Více
14 roků 3 měsíců zpět - 14 roků 3 měsíců zpět #14907 od Kubrt11
Piwča napsal:

Hele Kubrte, tohle do stooktanovího benálu nepatří, zalezem do mého chlívku a nebo Ti založím Tvůj :laugh: Blbost, jó už vím, založ si ho sám, zas tak drzej nejsem, ale jsem rád, žes to tady trošku oživil, mám tě pod lupou, každej novej opileckej poctivec dobrej, a líbí se Ti tady :) Každej polák ví, že z dvojitého "vé" nic upadnou nemůže, i já to vím :) Loučky jsou moje, a tomu podobně, stáhni a mrkni ;) www.uloz.to/5858429/namluvy-cssr-1961-cb-mpg

No jen se neboj,ogare,já to tady taky bedlivě sleduju,a někdy to tu pěkně skomírá(pěkný slovíčko),tak to chce trochu života!A to se teprv rozkoukávám(taky pěkný slovíčko),tak se připraf! :woohoo: Jinak link pěknej,to jóóó...ináč dvojitý Wé, jak už z názvu vyplívá, se skládá ze dvou Vé,a když jedno vypadne,tak je to jednoduchý Vé,né?! :laugh: Jo a líbí! :woohoo:

Čiao.K.
Přílohy:
Poslední změna: 14 roků 3 měsíců zpět uživatelem Kubrt11.

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14910 od A.Jah
Odpověděl A.Jah pro téma 100 oktanoví benzin
100 oktanu je sirota,mi sme jako mlady nalili letecke palivo co nam tu zbylo po ruske armade do trabanta.
Hosi,to byli nej 2 hodiny jezdeni co sem kdy zazil! :D
Auticko litalo neskutecne a strasne jakoze fakt rychle,z vyfuku(resp.z toho co zbylo z vyfuku)litali plameny,hustej oranzovej a modrej stiplavej kour :D
po 2 hodinach neskutecny jizdy se z motoru ozvala silena detonace :D
po rozebrani motoru sme uz nenasli pisty zbyli tam jen oojnice spulkou pistu,zbytek byl rozteklej na dně motoru.
takze az na tento kiks bylo letecke palivo fajn,krasne to startovalo,neslo to zdechnout,tak a to byl konec naseho rintintina.
Jezdil na naftu,na alpskej rum,redidlo a dorazil ho letecky petrolej,ale jak rikam takhle rychle snad nikdy zadnej trabant (s puvodnim motorem) nejel.

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
14 roků 3 měsíců zpět #14913 od madman650
Odpověděl madman650 pro téma 100 oktanoví benzin
Jen takové malé upřesnění,letecký benzin sám o sobě má málo oktanů, protože při spalování paliva v tryskovém motoru těch oktanů moc potřeba není :)Kdysi jsme ho fasovali do motorových pil,moc to nejelo a neskutečně to zasíralo svíčky :( Takže ten benzin by písty nerozpustil,spíš by vše pořádně zakarbonoval :)
Ale takový benzin do motorů leteckých modelů,tak to je jiný šrumec,ten má takové samozápaly,že to je neskutečný.Kdysi dávno jme ho nalili do pincka a nebyla šance ten motor vypnout.Vytahli jsme faju ze svíčky a stále to jelo.Naštěstí toho benzinu bylo jen trochu,tak to za chvíli chcíplo samo :)

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14914 od Piwča
Kerosin je na prd, jak píše Madman.

Kubrte, když Bůh rozdával ksichty, tak si asi stál kousek přede mnou, taky ve špatný frontě :laugh:

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14918 od Heki
Odpověděl Heki pro téma 100 oktanoví benzin
Ach jo - vyšší počet oktanů nerovná se vyšší výkon, nýbrž pouze vyšší odolnost proti detonacím. Tudíž tento benzín dovoluje vyšší kompresi motoru (snížená hlava, vysokokompresní písty...) V sériovém motoru ale sám o sobě výkon nepřidá. Leda by se jednalo o nějaký benzín s jinou směsí, obsahující okysličovadla a jiné další přísady - ale tydle opičí kapky si různí chemici míchají doma sami. Ale to, že nalijete do DR 98ku nebo 100ku a pojede to líp? Nevěřím tomu - leda že by zaúřadoval placebo efekt.

Jediné plus je absence toho biolihu a podobných sraček - tudíž nerezaví nádrž.

Palivo do leteckých motorů malých modýlků je pokud vím methanol (a ten má oktanové číslo tuším kolem 120ti). Ale motor na to musí být uzpůsoben - zejména správně nastavený karbec. Páč methanol potřebuje uplně jinou bohatost než benzin. To nemluvim o tom, že ty motory v těch modýlkách se mažou rycinem a to dost hustě (1:8 a tak...), to s sebou nese další problémy v tom, že rycin sice neskutečně maže, ale taky neskutečně karbonuje a dokonce může žrát hliník. Fakt, že tydle motory jsou dvoutaktní, Vám asi neušel. Je to věda.

A resumé: Nelijte tam sračky, ale to, co tam patří. Motor Vám poděkuje a vaše peněženka taky. Toť můj názor :)

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14923 od Kubrt11
Piwča napsal:

Kerosin je na prd, jak píše Madman.

Kubrte, když Bůh rozdával ksichty, tak si asi stál kousek přede mnou, taky ve špatný frontě :laugh:

Piwčo,já nevim vo jaký frontě mluvíš,mě se jenom každej ptá,jestli smím oříšek!? :P

Čiao.K.

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14924 od Tali
Odpověděl Tali pro téma 100 oktanoví benzin
Heki: Já sem neřek že to jede líp. Já sem jen řek že po delší době to líp chytá a nebude mi reznout nádrž.

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14925 od Heki
Odpověděl Heki pro téma 100 oktanoví benzin
Tali: Já vím - jen jsem chtěl předejít nesmyslným dohadům o kolik desítek koní vyleze nahoru výkon, protože se mi zdálo, že se debata pomalu tím směrem otáčí :)

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14935 od pigi
Odpověděl pigi pro téma 100 oktanoví benzin
Můj malej poznatek, než jsem dal laďák, tak když jsem tam nalil chutnější benzín byl motor stabilnější v malých otáčkách(cca 3-4000).
Výkon nahoru nešel.

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14936 od Kubrt11
"Chutnější"fuel má vzhledem k obsahu oktanů hladší průběh hoření,neboli spalování! :P Jen mi prozraď co sou potom u DRka vyšší otáčky?! :woohoo:

Čiao.K.

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14937 od pigi
Odpověděl pigi pro téma 100 oktanoví benzin
nad 4000, pokud nemáš laďák, tak to pod 4000 na vyšší rych.stupeň cuká

Více
14 roků 3 měsíců zpět - 14 roků 3 měsíců zpět #14939 od Kubrt11
Njn,to je jasný,podle mejch zkušeností je nejlíp využitelný spektrum otáček zhruba 3500-7000ot./min.,samozřejmě záleží na převodovýn stupni,a členitosti povrchu po kterým se zrovna pohybuješ!Je jasný,že točit pod tuto hranici si koleduješ o nakopání do zadku,teda snad mimo jednušky,ale ta je tak krátká,že se na ní většinou jen rozjíždim! ;)

Čiao.K.
Poslední změna: 14 roků 3 měsíců zpět uživatelem Kubrt11.

Více
14 roků 3 měsíců zpět #14963 od Drack
Odpověděl Drack pro téma 100 oktanoví benzin
/home/lubik/Desktop/94628-top_foto2-foqgk.jpg
Tož tak to vypadá, dyž už to spaluje moc...

Vygenerováno za 0.369 sekund