Download menu

Vypadává dvojka

• jirka.640
  • Avatar uživatele jirka.640 Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
15 roků 7 měsíců zpět #11056 od jirka.640
Vypadává dvojka vytvořil uživatel jirka.640
Zdravim, při vyšších otáčkách vypadává dvojka. Tipoval bych to na čelní ozubení kol. Může to být i něco jiného? Hledal jsem tady ale stejný problém jsem nenašel.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• Petr650
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
  • endurista
Více
15 roků 4 měsíců zpět #11512 od Petr650
Odpověděl Petr650 pro téma Vypadává dvojka
Zdravím mam dotaz co to znamená kdyz pri nizsi rychlosti huci 3 prevodovy stupen pri vyssi rychlosti je to trochu lepsi, ostatni kvalty jsou O.k, nevypadava ani jeden. Jestli s tim mate nekdo zkusenost tak prosim napiste kolik km se s tim da jeste najet dela mi to celou sezonu 6000km a je to porad stejny. diky

Více
15 roků 4 měsíců zpět #11513 od backmen
Odpověděl backmen pro téma Vypadává dvojka
No já to vydím na těžko řešitelný problém po netu.Mám jednu radu kterou sem tady dostal od borců co tady mají přes tisíc příspěvků do fora:Dokud to jede tak do toho nevrtej a nejlepší bude když s tím přijedeš na jarní sraz i s náhradníma dílama a on ti to tam dá někdo dohromady!!!!Samo že za tekutou úplatu.

• Petr650
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
  • endurista
Více
15 roků 4 měsíců zpět #11514 od Petr650
Tak to bych bral kdyby mi to nejakej borec dal do kupy ;)

Více
15 roků 4 měsíců zpět #11515 od backmen
Odpověděl backmen pro téma Vypadává dvojka
Hele vydím že máš cca za čtrnáct dní narozky,tak přijeď v sobotu do Práglu na předvánoční srázek a tam ve slabé chvilce třeba z Martina nebo Piwči něco vymámíš!!! (Martin pije becher a Piwča všechno)

• Petr650
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
  • endurista
Více
15 roků 4 měsíců zpět #11516 od Petr650
Hele narozky uz jsem mel v cervenci asi jsi blbe mrknul. Do Prahy to mam trochu z ruky, ale o tom jarnim srazu budu uvazovat.

Více
15 roků 4 měsíců zpět #11517 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Vypadává dvojka
Převodovka to je peklo - leze to dost do peněz. Krom půlení motoru, kvůli kterému potřebuješ komplet sadu těsnění a nervy z oceli většinou zjistíš, že je v háji spousta věcí - minimálně ložiska bych už vyměnil, kdybych to měl rozhozené. Pak v té převodovce ty kolečka taky nejsou za pakatel a když je v háji jedna rychlost, znamená to dvě kolečka a většinou i vidličku (vyměnit jen jedno kolečko a ne to protikolo je dost špatné řešení).

Pokud vypadává kvalt je většinou v háji čelní ozubení a vidlička (ta se většinou spálí tím, že musí kvalt držet v záběru, když je to čelní ozubení v prdeli). Pokud to ještě drží a dá se s tím jezdit, tak to nech tak a na dvojku to příliš netrap. Pokud je to už dost hrozné, tak nezbývá než to rozpůlit a poměnit vadné díly. Pokud si na to netroufáš, dej to do servisu - ale nejlíp k někomu osvědčenému, kdo to neojebe.

Pokud kvalt jen hučí a nevypadává, tak bych to neřešil. Může to dělat pitting nebo kdoví co - ale pokud to na funkci nemá vliv, tak to nech být. Jestli Ti ten rachot vadí, tak si kup laďák :laugh:

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
15 roků 4 měsíců zpět #11518 od Paja
Odpověděl Paja pro téma Vypadává dvojka
Čau, jedem můj kamarád měl RSE, prodal ho tuším vloni. To jak to tady popisuješ, jako by jsi ho měl od něj. Mé (jeho) zkušenosti jsou takové. Nedlouho po té co si on koupil DR se mu v jednom kopci při rozjíždění třetího rychlostního stupně ozvala z motoru rána, od té doby mu nejela trojka. Všechny ostatní rychlosti jely. Dal to do servisu a po té co rozdělali motor, zjistili, že je rozlámané trojkové kolečko. Mimo jiné, protože celej motor už byl takovej dost jetej. Udělali tedy komplet G.O. motoru. Motor po té fungoval perfektně. Teda téměř perfektně. Protože když jel na trojku, převodovka trochu hučela, skoro jako autobusu diferenciál. Všichni se domnívali, že až se motor zajede, tak si převodovka a trojkové kolečko sedne. Nestalo se tak ani asi tak po dvou tisících, co na něm najel. Po té musel motorku z jistých důvodů prodat (ne kvůli motorce, ale to je jedno), takže nevím jestli to novému majiteli přestalo hučet, ale myslím si, že jestli ne, tak mu to hučí vesele dodnes. Já osobně bych to po téhle zkušenosti neřešil a nechal tak. Jezdi dokud to jede a nepřemýšlej proč to jede. ;)

• Petr650
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
  • endurista
Více
15 roků 4 měsíců zpět #11519 od Petr650
Diky moc za rady

Více
15 roků 4 měsíců zpět #11520 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Vypadává dvojka
backmen nesssser :laugh: :)

Petr - něco tam jde každopádně do prdele, aby jsi to opravil, tak se půlení motoru stejně nevyhneš. asi to je velkej kravál, když to slyšíš při jízdě, ale když je to stejný 6 tisíc kilometrů, nechal bych to doklepat a naplánoval si tu rozborku třeba na zimu ;)

Tohle si přečti

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
15 roků 4 měsíců zpět #11521 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma Vypadává dvojka
Mno jak kluci psali, pokud to slysis i za jizdy tak je tam problem, pokud to "jenom" huci, tak je to jeste dobry v momente kdy to rachta tak uz je to problem. nechci te strasit, ale pokud by se ti nejakej zub vylomil tak ti tam nadela mazec problemu, ale zas na druhou stranu je otazkou jestli do toho vrtat pokud to funguje ;) abys to nerozpulil a zas nic nenasel. taky se ti muze stat ze to rozeberes a pak "splaces" nad vydelkem protoze do toho nalejes raketu penez. ja jsem mel stesti ze to byl fakt jenom ten zub toho prevodoveho kola a vse ostatni bylo netknuty ;)

Je to na tobe ;)

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

Více
15 roků 4 měsíců zpět #11522 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Vypadává dvojka
Ještě Vám povím tohle: Před DRkem jsem hodně dlouho jezdil na MZ 251 a ta vydávala na pátý kvalt taky strašné zvuky - ten motor jsem měl dvakrát rozpůlený (pokaždé kvůli něčeho jiného, ale to je fuk) a nic jsem tam nikdy neobjevil a po složení pětka hučela vesele dál. Kdyby ji nový majitel nezadřel na pístu, hučela by dodnes.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
15 roků 4 měsíců zpět #11600 od VasekDR
Odpověděl VasekDR pro téma Vypadává dvojka
Měl jsem stejný problém po koupi DRKa, trojka rámusila, po sezoně jsem půlil, na jednom kolečku chyběl zub, naštěstí zůstal dole u filtru, kdyby ne to by byl mazec, při vyměně je lepší vyměnit celý pár kol, proto možná ty zvuky a ne a ne se to zajet.

• Petr650
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
  • endurista
Více
15 roků 4 měsíců zpět #11601 od Petr650
A na kolik tě vyšla oprava? Pulil jsi si motor sam nebo servis?

Více
15 roků 4 měsíců zpět #11619 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma Vypadává dvojka
Petr650 > pulit motor? ja? neblazni ja jsem ten divnej vod pocitacu, na todle mam lidi :laugh: :laugh: delal mi to kamarad a pokud si vzpominam tak me oprava prisla na cca 6kkc, otevrit, vse zkontrolovat, vyhodit kolecko, dat tam nove dat tesneni pod hlavu a tak ;) cca 6 a to tuzim ze necelejch i s penezma pro "servicemana" :-)

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

• Petr650
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
  • endurista
Více
15 roků 4 měsíců zpět #11621 od Petr650
sniper díky za info

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11913 od StanleyP
Odpověděl StanleyP pro téma Vypadává dvojka
Ahoj. Mne tiez huci 3 prevodovy stupen. Nieze by som si to nevsimal ale neriesim to. Moze to byt pitingom (viac pravdepodobne) alebo tym ze kolieska uz boli menene a potrebuju trochu zabehnut (menej pravdepodobne). Mne to robi od vtedy ako som ju kupil dodnes. Nabehal som na nej za 3 roky 20000 a zvuk je stale ten isty. Niekedy ked mi prepne davam na nej riadne bomby a stalo sa mi ze aj na 3 prevodovom stupni dostal motor od zadneho kolesa peknu ranu. Zatial sa nic nestalo (vylomeny zub alebo podobne). Tym chcem povedat ze si myslim ze to "hucanie" nie je az taky zavazny problem.

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11914 od StanleyP
Odpověděl StanleyP pro téma Vypadává dvojka
Ahoj. Mne tiez huci 3 prevodovy stupen. Nieze by som si to nevsimal ale neriesim to. Moze to byt pitingom (viac pravdepodobne) alebo tym ze kolieska uz boli menene a potrebuju trochu zabehnut (menej pravdepodobne). Mne to robi od vtedy ako som ju kupil dodnes. Nabehal som na nej za 3 roky 20000 a zvuk je stale ten isty. Niekedy ked mi prepne davam na nej riadne bomby a stalo sa mi ze aj na 3 prevodovom stupni dostal motor od zadneho kolesa peknu ranu. Zatial sa nic nestalo (vylomeny zub alebo podobne). Tym chcem povedat ze si myslim ze to "hucanie" nie je az taky zavazny problem.

• Petr650
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
  • endurista
Více
15 roků 3 měsíců zpět #11915 od Petr650
StanleyP-díky za info.

Více
14 roků 1 měsíc zpět #15429 od RJ592
Odpověděl RJ592 pro téma Vypadává dvojka
Tak já mám ode dneška jiný problém, ráno mi tam nešla dvojka. Nikde nic nebouchlo, žádný jiný zvuk a prostě nejde. Jde jen na dvojí vymáčknutí spojky. Ve městě docela prekérka. Nejdřív jsem myslel, že mi nevypíná spojka. Ostatní stupně jdou bez problémů.

Vygenerováno za 0.410 sekund