Download menu

Problém se spojkou- pomoc

• Popy
  • Avatar uživatele Popy Autor tématu
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
15 roků 10 měsíců zpět #10463 od Popy
Problém se spojkou- pomoc vytvořil uživatel Popy
čau Draci, øeším problém. Nějak mi začala špatně vypínat spojka. Lanko je seøízené dobøe, lamely ok, pružiny ok, vše dobøe poslkládané, ale pøi kontrole jsem zjistil, že v první lamele, co jsou ty dvě plechové podložky, jedna by měla být pružná, ale není tomu tak, jsou obě ploché, možná je unavená, mohlo by to být ono? Myslel jsem, že tam funguje jen jako tlumení dosedání lamel. Víte o tom někdo něco? Prostě se to chová tak, jako by to chtělo jít poøád trochu do tahu, a jde hùø øadit a i neutrál jde øadit hùø. Motor je po výměně pístní sady, komplet gufer, komplet ložisek, komplet těsnění, ale složené je vše dobøe. :unsure: Poradíte? Díky, sraz se blíží.. Popy

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 10 měsíců zpět #10464 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Problém se spojkou- pomoc
Zkus dát tu jednu, co má být pružná, novou. Je to taková talíøová pružina.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
15 roků 10 měsíců zpět #10465 od admin
Odpověděl admin pro téma Problém se spojkou- pomoc
Ahoj taky si myslím že to bude tou pružnou podložkou jedině to zkusit vyměnit.:unsure:

• Popy
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
15 roků 10 měsíců zpět #10466 od Popy
Odpověděl Popy pro téma Problém se spojkou- pomoc
Ok, to si myslím, že by to mohlo být, nemáte tušení, kde se to dá koupit? A resp, kolik to stojí? Díky

Více
15 roků 10 měsíců zpět #10467 od Heki
U dealera Suzuki nebo na www.partsdepot.cz za cca dvě stovky. Taky nezapomeò ji tam dát správnou stranou.

• Popy
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
15 roků 10 měsíců zpět #10468 od Popy
Ok, díky moc, koukal jsem už tady na manuál, je to tam dost dobøe vidět. Kontroloval jsem podle toho složení, a mám vše dobøe, tak snad to bude ono. Díky za radu.

• Popy
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
15 roků 10 měsíců zpět #10469 od Popy
Heki, díky, ale nemohu to na www.partsdepot.cz najít, nemáš tušení, pod čím to hledat? Mám DR 650 RSE 1993. Mooc děkujii

• Popy
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
15 roků 10 měsíců zpět #10470 od Popy
Nebo nemáš tušení jak se to správně jmenuje? Je to extra díl, asi, ne? S lamelami to nechodí, co?

• Popy
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
15 roků 10 měsíců zpět #10471 od Popy
www.partsdepot.cz/index.php?fveh=1913&ca...&curl=§ion=84272 je možné, že je to tohle, položka 12? asi jo, nebo ne? Jen je to pro model SE, rok stejný. typ spojky R/S, tak by to mělo být ono, já jen abych to neobjednal na ho.no.

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
15 roků 10 měsíců zpět #10473 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma Problém se spojkou- pomoc
Je to 11 Wave washer,neumím anglicky,ale podle mého pøeložení nerovná podložka,nebo nějak tak a bude to nejspíš ono.Spojku jsem měl rozhozenou mnohokrát,než jsem ji složil tak aby fungovala jak má.Bylo to rozmrdaný od pøedchozího majitele,který to měl v odborném servisu

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)

• Popy
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
15 roků 10 měsíců zpět #10476 od Popy
ok, děkuji za rady

Více
15 roků 10 měsíců zpět #10478 od Heki
Je to jedna z položek 11 a 12. Kup pro zichr oboje a máš pokoj.

• Popy
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
15 roků 10 měsíců zpět #10480 od Popy
Halloo, mám opraveno!! Tak Draci závada zjištěna.... Byli to "jen" podložky. Měl jsem vyběhnutou malinkou drážku v podložce, která je za spojkovým košem, a pak vede váleček pøes spojkový koš, a za ním druhá podložka, která byla taky trošku jetá. Ten váleček slouží jako kluzné ložisko spojkového koše, ale ZÁROVEÒ jako ROZPěRA. pokud jsou tyto podložky od válečku trochu vymáčklé, už se opírají o koš a mají snahu točit høídelí. Prostě to pak hùø øadí, a snaží se to být poøád v tahu. Špatně se i hledá pak neutrál. četl jsem tuto možnost tady někde na fóru, psal to nějakej kluk z bratislavy. Zkusil jsem ty podložky otočit vyjetou drážkou ke koši, (aby zdravá strana byla k válečku). A je to dobré a øadí to bezvadně. Teď tedy zbývá je objednat, vyměnit a bude to super. Takže jsem zase o kousek chytøejší :-)) Popy

Více
15 roků 9 měsíců zpět #10509 od D.U.R.O.
Odpověděl D.U.R.O. pro téma Problém se spojkou- pomoc
A to si nevies predstavit, kolkokrat som to rozobral, kym som na to prisiel, vymenil som na spojke skoro vsetko okrem kosa a stacilo pritom vymenit len tie podlozky a valcek. Doporucujem zatahovat spojkovy kos momentovym klucom. V motoservise mi to zatiahli "jak hovado", a nasledne sa tie podlozky zdeformovali a vytlacili. Takze ak taha spojka a tazko sa hlada neutral - pozrite si najprv tie podlozky a valcek. Mimochodom spojka fungovala bezproblemovo aj bez toho wave washera, predchadzajuci majitel to tam nedal. Ja som to tam namontoval, ked to tam mam byt, nech to tam je :laugh:

• Popy
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
15 roků 9 měsíců zpět #10515 od Popy
Jo, máš pravdu. Mám tam místo wave washer podložky 2 stejné, ploché a nic to nedělá, ale když to tam má být, dám to tam taky, už jsem odjednal. Jinak dost banální závada s podložkama u válečku a jak to hned nefunguje. Díky, že jsi to sem napsal, dost mi to usnadnilo práci a hledání. Popy

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13730 od backmen
Odpověděl backmen pro téma Problém se spojkou- pomoc
Ahoj všem.
Zítra bych chtěl doladit spojku podložkama a rád bych aby ste mi poradili na co si mám dát pozor.Tak ti co mají skušenosti pište.
Díky.

Více
14 roků 10 měsíců zpět - 14 roků 10 měsíců zpět #13732 od Elektrik
Odpověděl Elektrik pro téma Problém se spojkou- pomoc
Popy napsal:

Heki, díky, ale nemohu to na www.partsdepot.cz najít, nemáš tušení, pod čím to hledat? Mám DR 650 RSE 1993. Mooc děkujii

Nevím kam jinam to napsat, ale takové otázky má asi každý kdo se snaží z počátku hledat svoje R, RS, nebo RSE na WWW.PARTSDEPOT.CZ Mají tam chybu ve výběru a je proto nutné se řídit rokem výroby. SE se přeci začalo dělat až 1996. Už jsem jim napsal na partsdepot email, že tam mají malou chybičku. Jinak díly sedí akorát tam mají SE už od roku 1992.

Pokud se ovšem pletu, tak mě opravte, protože mi odpověděli bleskově na email. těmito slovy:
Dobrý den,
Děkujeme za zájem, ale nemáte pravdu. DR650SE je od roku 1992. Pro tento rok 1992 označení DR650SE(N).

Nebo máme chybu V Historii a vývoji? :)
Poslední změna: 14 roků 10 měsíců zpět uživatelem Elektrik.

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13737 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Problém se spojkou- pomoc
Elektrik napsal:

Dobrý den,
Děkujeme za zájem, ale nemáte pravdu. DR650SE je od roku 1992. Pro tento rok 1992 označení DR650SE(N).

Maj v tom guláš a navíc ruskej kalendář, asi si to pletou s RE, jsou to obchodníci, prodaj i zlomenou protézu ...

Plně stojím za Adminem, že v tom má tady pořádek :laugh:

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13739 od Elektrik
Odpověděl Elektrik pro téma Problém se spojkou- pomoc
Piwča napsal:

Elektrik napsal:

Dobrý den,

Maj v tom guláš a navíc ruskej kalendář, asi si to pletou s RE, jsou to obchodníci, prodaj i zlomenou protézu ...

Plně stojím za Adminem, že v tom má tady pořádek :laugh:

Taky stojím za Adminem!!!
Už jsem to pochopil... Samozřejmě, že jsem mu poslal odkaz na historii SUZUKI (anglickej) a on mi poslal tenhle odkaz:
www.pieces-suz.com/suzuki-recherche-bike...vID=201&compteur=692
Taky stojím za Adminem!!!
Jsou to Francouzský stránky a oni je okopčili i s chybou. Buď to je chyba a nebo je to tím, že frantíci dost často neuznávají mezinárodní značení čehokoliv. Např AIDS=SIDA, NATO=OTAN atd. Něco o jejich mentalitě tuším, páč jsem se mezi nimi pár let pohyboval :laugh:

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13742 od Heki
No a k tématu podložek: Já teda osobně bych tu spojku už vyměnil ikdyž je to pálka - ale rozebírat to a těsnit je fakt opruz (tak proč to dělat za chvíli znova) a ty podložky taky nejsou zázrak a pomůžou jen na nějakou dobu. Navíc ty staré lamely, když už kloužou, tak práší do oleje a to taky není zrovna přínos pro motor. Ale pokud už ses rozhod ušetřit a zachránit to před dovolenou aspoň takhle, tak asi není moc čeho se bát. Podložky tam stačí dát obyčejné, co tam rozměrově sednou a jsou všechny stejné. otázka je jak je dát silné, ale s tím zkušenost nemám - Pája říkal, že to tak udělal, tak by moh napsat tloušťku pokud si to ještě pamatuje. :) Bacha na dotažení šroubů dekla - v tom hliníku se to raz dva strhne (nemám otevřený manuál, ale dotahuje se to snad jen cca 15Nm - takže jemně) a opravovat to pak helicoilem je pakárna. Těsnění deklu jsem osobně vůbec nedal a natřel to jen jemnou vrstvou silikonu a drží to. Ale pokud ho tam chceš, tak doporučuju obtisknout mastne deklo na těsnící papír a vystřihnout si to sám za cenu menší než jedno pivo (origo těsnění stojí ranec) - todle se tu sice zrovna řeší i v jiném tématu, ale píšu to pro pořádek i sem, když to souvisí. Ty šroubky co drží pružiny doporučuju před montáží odmastit a zalepit loctitem.

Vygenerováno za 0.574 sekund